Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 7.luukku: Malbecia Ranskanmaalta

kuva: Vinatis.co.uk
Viimeisenä Vinatis-suosituksena vielä yksi malbec-viini. Malbec tunnetaan nykyään Argentiinan nimikorypäleenä, mutta lajikkeen koti on kuitenkin Euroopassa, Ranskan lounaisosissa.  Malbecia viljeltiin taannoin myös Bordeaux:ssa, mutta siellä vaikeasti kypsyvät malbec-rypäleet korvattiin viinikirvakatastrofin jälkeen muilla lajikkeilla.

Malbec on kuitnekin säilynyt valtarypäleenä Cot-joen laaksossa Lounais-Ranskassa. Etenkin Cahorsin alueen viinit ovat malbec-vetoisia. Ne eroavat argentiinalaisista virkaveljistään kuin yö päivästä: Ei hilloista luumua, vaan mausteisia, yrttisiä ja rungokkaita ruokaviinejä, jotka kaipaavat seurakseen runsaita liharuokia.

Luomutuotanto on yleistymässä Cahorsissa kovaa vauhtia, ja monet tuottajat tuntuvat kokeilevan myös sulfiitittomien viinien tuottamista. Nyt suosittelemamme Chateau Cedrekin tuottaa sulfiititonta viiniä, joka tuottajan mukaan on hedelmäisempi ja tanniineiltaan pehmeämpi kuin sulfiitillinen versio jota nyt suosittelemme.


Chateau du Cedre 2013 on runsas ja roteva viini, varsin tyypillinen alueelleen. Tarjoa vaikkapa burgundinpadan tai karjalanpaistin seurassa, toimii varmasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti