Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Melkein täydelliset porsaan ribsit!

Viime viikonloppuna korkattiin käyntiin mökkikausi talkoiden muodossa. Kolmen päivän aikana rempattiin mökin isoin huone katosta lattiaan ja kaadettiin vanha grillikatos. Aikamoinen urakka, joka vaati talkoolaisille kunnon eväät, jotta jaksoi painaa.

Possun ribsit ovat olleet kaikkien huulilla jo muutaman grillikauden, mutta nyt vasta tuli testattua itse ribsien tekoa kotioloissa. Kun kerran ekalla testikerralla tuli todella priimaa tavaraa niin täytyyhän ohje laittaa kiertoon.

Possun ribsit 8 hengelle pieneen nälkään ja 4 hengelle isoon nälkään

3 kg maustamattomia kylkiriviä

Kuivamauste:
1 dl fariinisokeria
2 rkl suolaa
2 rkl tulista paprikajauhetta
1 rkl mustapippuria
4 kuivattua chilinpalkoa pieneksi hakattuna

Sekoita mausteet keskenään ja hiero ribsien pintaan. Anna marinoitua folioon käärittynä yön yli.

Ribsien kypsentäminen coca-colassa

5 dl coca-colaa
kuivamaustetut ribsit

Laita lihat uunivuuan pohjalle ja kaada päälle coca-cola. Laita vuuan päälle folio ja kypsennä n.100-asteisessa uunissa vähintään 5 tuntia. Kun ribsit ovat kypsiä, kaada vuuan pohjalla oleva neste kattilaan ja keitä nestettä kasaan, kunnes nesteestä on jäljellä 1/3. Sivele kokoonkeitetty marinadi ribsien pintaan.

BBQ-kastike ribsille

5 dl cocacolaa
3.5 dl fariinisokeria
2 limeä
2 chilipalkoa
2 cm pala inkivääriä
suolaa
mustapippuria
tilkka viskiä, jos haluat.

Kuori inkiväärit ja paloittele. Kuori myös lime ja leikkaa lohkoiksi. Pilko chilit pieniksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä n.1 tunti, kunnes kastike on sakeaa. Poista kastikkeesta limen palat ja aja kastike tasaiseksi bamixilla.

Grillaa ribsit valitsemassassi grillissä keskilämmöllä n. 10 minuuttia niin, että sivelet bbq-kastiketta tasasin väliajoin ribsien molemmille puolille. Ribsit ovat valmiita, kun ne ovat lämpimiä. Tarjoa heti vaikka coleslaw'n ja kirkkaan perunasalaatin kanssa.

Me nautimme ribsien kanssa kahdentyyppistä olutta: Saimaan juomatehtaan Brewer's Special Belgian Wheatia ja Pyynikin käsityöläispanimon KauppaIpaa. Molemmat toimivat mainiosti ribsien kanssa.

Vaikka näissä oli aika paljon tekemistä ennen nauttimista, niin takaan että lopputulos todellakin palkitsee. Ei muuta kuin grilli kuumaksi ja nauttimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti