Kylmäsavulohta, smetanaa ja punajuurta 4:lle
20-25 gr kylmäsavulohta/syöjä mieluiten palana
2 punajuurta
1 punasipuli
2 rucolanippua
1 prk smetanaa
suolaa, pippuria, hunajaa
Kuori punajuuret ja keitä ne suolavedessä kypsäksi. Vaahdota smetana suolan kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää smetanan joukkoon 0.5 dl hienonnettu rucolaa. Mausta rucola-smetanavaahto pippurilla ja hunajalla. Tarkista suola. Kun punajuuret ovat kypsiä, jäähdytä punajuuria kylmän veden alla, jotta väri säilyy. Leikkaa punajuuret ja kuorittu punasipuli niin ohuiksi siivuiksi kuin saat. Mandoliini on tässä hyvä työkalu. Leikkaa kylmäsavulohi reiluiksi paloiksi ja kokoa annos. Tarjoa heti.
Juomasuositus
Joulupöydän kalapöytään käy mainiosti vehnäolut ja myös tälle annokselle venhäolut on oiva kaveri. Kalan rasvaisuus taittuu mukavasti raikkaalla Bryggerin Weizen-oluella. Jos haluat tarjota annoksen kanssa viiniä niin puolikuiva Riesling toimii annoksen kanssa varmasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti