Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 2. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 2.luukku: Alkuruuaksi kylmäsavulohta, smetanaa ja punajuurta

Meidän perheessä on tapana kokata joulun aikaan aina pikkaisen parempi joulupäivän/tapanin menu Katrin veljien ja äidin kanssa. Joulukuun kausimenu on juuri sellainen, jota voisimme hyvin kokkailla isommallekin porukalle. Siinä on sopivasti joulun makuja, mutta se on kuitenkin tarpeeksi erilainen perinteiseen jouluateriaan verrattuna.

Kylmäsavulohta, smetanaa ja punajuurta 4:lle

20-25 gr kylmäsavulohta/syöjä mieluiten palana
2 punajuurta
1 punasipuli
2 rucolanippua
1 prk smetanaa 
suolaa, pippuria, hunajaa

Kuori punajuuret ja keitä ne suolavedessä kypsäksi. Vaahdota smetana suolan kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää smetanan joukkoon 0.5 dl hienonnettu rucolaa. Mausta rucola-smetanavaahto pippurilla ja hunajalla. Tarkista suola. Kun punajuuret ovat kypsiä, jäähdytä punajuuria kylmän veden alla, jotta väri säilyy. Leikkaa punajuuret ja kuorittu punasipuli niin ohuiksi siivuiksi kuin saat. Mandoliini on tässä hyvä työkalu. Leikkaa kylmäsavulohi reiluiksi paloiksi ja kokoa annos. Tarjoa heti.

Juomasuositus

Joulupöydän kalapöytään käy mainiosti vehnäolut ja myös tälle annokselle venhäolut on oiva kaveri. Kalan rasvaisuus taittuu mukavasti raikkaalla Bryggerin Weizen-oluella. Jos haluat tarjota annoksen kanssa viiniä niin puolikuiva Riesling toimii annoksen kanssa varmasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti