Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Testissä decentalo.com viinikauppa...

Viinikaapin sisältöä tällä hetkellä maittain. 
Viinikaapin sisältöä viime viikonloppuna raivatessa huomio kiinnittyi siihen, että italialaisia ja ranskalaisia kaapista löytyy, mutta muut maat Espanjan tuliaisia lukuunottamatta ovat hieman huonosti edustettuna. Prioratin keikan aikana usko Espanjaan palasi yllättäen ja nyt olikin tilausta mielestämme mielenkiintoisille espanjalaisille viineille. Decantolo.com-nettikauppa löytyi viiniweb.net keskusteluista, kun etsittiin uusia viinikauppoja. www.decantalo.com kiinnitti huomiomme, sieltä löytyi todella mielenkiintoisia Prioratin viinejä, joita kaikkia emme todellakaan voineet kantaa rinkoissamme takaisin Suomeen.

Tänään aamulla teimme sitten veronpalautusrahoilla tilauksen, ja nyt odotellaan 18 pullon saapumista Suomeen. Mukaan tarttui viinejä niin Prioratista, Jumillan, Ribeira del Duoron, Riojan alueilta kuin myös muutama mielenkiintoinen cava. Katri odottaa enitenRaventos i Blancin ja Juve & Campasin cavoja ja Aalto 2010 reservaa. Heikki odottaa eniten Somotanon alueelta tulevaa Enate reserva 2004:sta  ja Riojan alueelta tulevaa Remellurin reserva 2006:sta. Kauppa ei mielestämme ollut mitenkään normaalia kalliimpi ainakaan keskihintaisissa viineissä. 18 pullon toimituskulut Suomeen oli 46.90 euroa, joten 2.5 €/pullo ei ollut sinänsä paha, valikoima oli kuitenkin kohtuullisen mielenkiintoinen verrattuna Alkoon. Monia pieniä tuottajia ainakin Prioratista oli valikoimissa.

Jännityksellä odotamme tulevatko viinit ennen joulua Suomeen asti ja ovatko pullot ehjiä. Kokemukset kaupasta olivat ainakin viiniwebin keskustelujen perusteella ainakin hyviä.

-katri-

4 kommenttia:

 1. Kertokaapa sitten miten meni! Olen tosi huono tilailemaan netistä mutta joku uusi kiva kauppa pitäisi löytää ja ainakin toimituskulut tuossa vaikuttavat kerrassaan kohtuullisilta.

  VastaaPoista
 2. Ainakin Viini--Ville oli ollut tyytyväinen viiniwebissä decantalon toimintaan ja oli tehnyt sieltä myös viinilöydön http://viiniville.wordpress.com/2012/11/30/viiniloyto-juan-gil-monastrell-18-meses. Toivotaan, että kaikki menee myös meillä hyvin. Ainakin cava-valikoima oli kohtuullisen mielenkiintoinen punaviiniosaston lisäksi.

  VastaaPoista
 3. Laitoimme pari päivää sitten tilauksen menemään ranskalaiseen Vinatis-verkkokauppaan (http://www.vinatis.com/), joka vaikutti todella lupaavalta. Yllättäen etenkin samppanja- ja burgundilaisvalikoimat ovat todella kattavia ja aika hyviä alennusdiilejäkin sieltä löytyi.

  VastaaPoista
 4. Vinatis on meille tuttu yhden tilauksen verran ja tour de francen hengessä tehty valkoviinipainoitteinen tilaus oli todella positiivinen kokemus. Sit, kun kaapissa on taas tilaa niin tarkoituksena olisi laittaa lisätilausta vinatikselle menemään. Silloin täytyy täydentää samppanjaosastoa, koska moni on kehunut vinatiksen toimintaa ja valikoimaa.

  VastaaPoista