Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 6. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 6. luukku: Rhonelaista etelästä ja pohjoisesta

Rhonen alue voidaan jakaa kahteen viinituotannoltaan erilaiseen osaan: Pohjoisessa punaviinit tuotetaan useimmiten lajikeviineinä syrah-rypäleestä ilmastossa, joka on Etelä-Rhonea mantereisempi. Etelässä viineissä on syrah:n lisäksi välimeren rannikkoalueille tyypillisiä rypäleitä kuten grenachea, mourvedreä ja cincault:a. Vinatikselta löytyy satoja tuotteita molemmilta alueilta, ja seuraavassa muutama hyväksi totetamamme.

Pohjoisesta Crozes Hermitagen alueelta tulee Laurent Combierin Cuveé L 2015, joka on nuori, marjavetoinen syrah-viini. Viinissä on raikkaan hedelmän lisäksi syrah:n mausteisuutta. Tanniinia ja happoa nuoresta viinistä löytyy hyvin, joten tämä sopii vaikkapa kovien rasvaisten juustojen tai leikkelelautasen kanssa nautittavaksi.

Kuva: Vinatis.co.uk

Toinen pohjoisen Rhonen viini on Villardin Poivre et Sol 2014 Saint-Josephin alueelta. Viini on kypsynyt tammitynnyreissä 18 kuukautta, joten sen aromimaailma on edellistä mausteisempi. Suutuntuma on hieman pyöreämpi, ja tämä viini sopiikin hyvin vaikkapa huolella haudutettujen lihapatojen seuralaiseksi.

Etelä-Rhonen tunnetuin alue lienee Chateauneuf-Du-Pape. Domaine Chante Cigalen grenache-voittoinen viini vuodelta 2013 tarjoaa mielestämme hyvän hinta-laatusuhteen. Tästä löytyy konsentraatiota, grenachelle tyypillistä punamarjaista hedelmäisyyttä ja yrttisyyttä. Alueelleen tyypillinen, melko täyteläinen viini. Klassinen pari suurriistalle, joten jos olet nauttimassa jouluna hirveä niin tässäpä viini sarvipään kaveriksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti