Piparia, appelsiini-mascarponemoussea ja granaattiomenaa 4:lle
Piparit
Piparkakkutaikinaa
laakeapohjainen pienehköjä kuppeja
Kauli piparitaikina noin 5 mm levyksi. Irrota stanssilla pyöreitä noin 10 cm halkaisijaltaan olevia pipareita (4 kpl). Laita uuniin paistumaan tavalliseen tapaan. Voitele ja jauhota kuppien pohjat pipareiden paistuessa. Välittämästi uunista ottamisen jälkeen nosta piparit uuninpehmeinä kuppien pohjalle ja painele ne pohjanmyötäisiksi. Anna jäähtyä ja kovettua.
Appelsiini-mascarponemousse
1 prk mascarponea
2 appelsiinin kuori
hunajaa
(sokeria)
Raasta appelsiinin kuori mascarponen sekaan ja makeuta hunajalla (ja sokerilla) makusi mukaan.
2 appelsiinin kuori
hunajaa
(sokeria)
Raasta appelsiinin kuori mascarponen sekaan ja makeuta hunajalla (ja sokerilla) makusi mukaan.
Granaattiomenaa
Halkaise granaattiomena ja koputtele siemenet siivilään. Pidä siivilä kulhon päällä niin, että saat mehun talteen. Laita siemenet talteen. Sekoita mehuun 3 rkl sokeria, laita se kattilaan ja keitä hiljalleen siirapiksi. Huomaa että siirappi jähmettyy jäähtyessään eli älä keitä liikaa kasaan.
Kokoa annokset piparikuppeihin: Toiselle sivulle mascarponemassa ja toiselle granaattiomenan siemenet. Halutessasi voit valuttaa päälle granaattiomenasiirappia, mutta tämä ei ole välttämätöntä.
Juomasuositus
Täälle jouluiselle jälkiruualle sopii hyvin vin santo: Superiorelta löytyy esimerkiksi Monsanton Chimera 2005, alkosta vaikkapa Sangallo Vin Santo di Montepulciano.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti