Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 5. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 5. luukku: loistovalkkareita Vinatikselta


Tästä luukusta paljastuu muutama valkoviinisuositus Vinatiksen valikoimasta. Kuten monet muistakin suosittelemistamme viineistä, nämä ovat hitusen hinnakkaampia tuotteita. Kun tilaamme tuotteita nettikaupoista, emme pääasiassa keskity etsimään niitä halvempia tuotteita: Alko kattaa hyvin niin sanotun kulutusviinikategorian, mutta sen sijaan joukosta erottuvia helmiä löytyy huomattavasti enemmän ulkomailta tilaamalla.

Ensimmäisenä suosituksena Alsacen oman tiensä kulkijan, Marcel Deissin Engelgarten 2014. Alsacessa valtaosa viineistä on lajikeviinejä, mutta Deiss luottaa field blendeihin. Engelgarten on viiden lajikkeen riesling-vetoinen, hyvin aromaattinen ja hedelmäinen viini, joka sopii hyvin joulupöydänkin ruuille.

Toisena hieman edukkaampi suositus, Chablis:n ko-operatiivin tuottama vanhojen köynnösten viini La Chablisienne Veilles Vignes 2012. Edellistä mineraalisempi viini, joka klassisesti sopii erityisesti äyriäisten pariksi mutta toimii hyvin myös vaikkapa pähkinäisten kasvisruokien tai linruruokien kanssa.

Kuvat@vinatis.co.uk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti