Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 21.luukku:Joulun pyhien nautiskeluviinit

Joulun pitkinä pyhinä ja varsinkin tänä vuonna on hyvää aikaa nauttia viinistä rauhassa. Sen lisäksi, että olemme suositelleet viinejä joulupöytään ja lahjaksi niin suositellemme nauttimaan joulun pyhinä viinistä kaikessa rauhassa. Tässä meidän tämän vuoden valintamme.

Libanonin ylpeys viinimaailmalle on Chateau Musar, joka tekee viiniä Bekaan laaksossa, tällä hetkellä sodan keskellä. Musar tuli viinimaailman tietoisuuteen 1970-luvulla Bristolin viinimessuilla ja sen jälkeen vaan jatkanut vakaata voittokulkuaan. Talon punaviineistä tuntuvat pitävän kaikki, ja talo nauttii suurta arvostusta viinin ystävien keskuudessa. Viinit tuotetaan villihiivoilla ja vuosikertavaihtelut ovat suuria. Me olemme yleensä korkanneet Musarin jouluaaton iltana puhtaasti nautiskeluun ja kertaakaan emme ole joutuneet pettymään.  Hanki Musar, jos haluat nauttia keskitäyteläisestä, aromimaailmaltaan kiehtovasta ja pohdintaa vaativasta viinistä kaikessa rauhassa. Vielä ehdit hakemaan Musarin vuosikerran 2005 kotiin ainakin Arkadian alkosta.

Toinen suosituksemme joulun pyhien nautiskeluviiniksi on myös punaviini, mutta Espanjan Riojasta. Faustino I Gran Reserva 2001 on hinta-laatusuhteeltaan Alkossa huippuluokkaa ja myös vuosikertaa on pidetty erittäin hyvänä. Decanter-viinilehti valitsi viinin vuoden viiniksi 2013. Hanki faustino, jos pidät Old school-Riojan tyylistä ja voimakas aromisesta punaviinistä. Viini on hyvin kehittynyt ja tanniinit ovat onneksi jo tasoittuneet. Jos et kuitenkaan ehdi nauttia viiniä tänä jouluna niin viini kestää hyvin säilytystä 5-10 vuotta.

Kuvat@alko.fi ja viinikartta.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti