Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 20. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 20.luukku:Joulupöydän punaviinit

Suosittelimme jo joulupöytään valkoviinejä, ja nyt on punaisten vuoro. Punaviinien yhdistämisessä joulupöytään on tärkeää huomioida viinin tanniinisuus. Joululaatikot ovat makeita, ja makea ruuat voimistavat viinin tanniinisuutta saaden sen tuntumaan usein epämiellyttävältä. Myöds korkea alkoholipitoisuus voi korostua.Ensimmäisenä suositus Italiasta. Piemonten laatutuottajan, Luciano Sandronen Dolcetto d'Alba löytyy alkon tilausvalikoimasta. Tämä matalatanniininen, marjainen viini toimii hyvin jouluruuille.

Toinen suositus tulee yllättäen Ranskasta. Gamay on aina hyvä vaihtoehto, kun tarvitaan viiniä 'haasteellisille' ruuille. Alkosta löytyy varsin valitettava valikoima eli Drouhinin Moulin-Á-Vent. Tämän Beuajolais'n voimakkaimmaksi sanotun apellaation viineissä on enemmän rakennetta kuin keskivertobojossa, mutta tanniinisuus on edelleen varsin maltillinen. Marjapuolelta löytyvät varmat mansikat ja vadelmat, sopivan mausteisuuden saattelemana. Toimii takuulla.

Kolmantena vielä suositus pinot noirin ystäville. Drouhin tuottaa viiniä laajalti pitkin Bourgognea, ja Rully 2012 on kohtalaisen hyvä viini hintaansa nähden. Tässä tanniinia on aavistuksen enemmän, ja tätä kannattaa hetki dekantoida ennen jouluateriaa. Aromit ovat tässä melko syksymarjaisia yhdistettynä hentoon kukkaisuuteen ja mausteisuuteen. Toiminee hyvin tämäkin.

Jos jouluviinit olivat vielä hakusessa, niin tästäpä vinkkejä alkon valikoimaan turvautuville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti