Kuva:alko.fi |
Klassisin viiniyhdistelmä suklaalle on kenties Banyuls, tuo Etelä-Ranskan väkevä ja hapokkaan viini. Alkosta löytyy parikin vaihtoehtoa, Sardane Banyuls Grand Cru 2006 sekä Chapoutier Banyuls Rimage 2012. Molemmat varmasti toimivat hienosti suklaan seurassa, oli tuo ihana jälkiruoka sitten moussena, paloina tai kakkuna.
Toinen yllättävämpi suklaan pari voisi olla punaisen marjainen, mausteinen ja makea Ratafia De Champagne, joka löytyy alkon tilausvalikoimasta. Tällä on hieman hintaa, mutta jos haluaa jotakin erikoisempaa niin kannattaa kokeilla.
Portviineistä makeammat Tawnyt ja LBW:t toimivat todetusti suklaalle, ja näistä voisi kokeilla vaikka aina varmaa Grahams'ia tai tawnyista Burmesterin 20-vuotiasta.
Suklaamousselle tai vastaaville kermaa sisältäville, raskaammille suklaajälkiruuille raikkaaksi täsmäpariksi heitämme vielä Brachetto d'Acquin, josta kokeiltavaksi vaikka tämä rusinaisen makea, marjainen ja poreileva Castelgaro 2013.
Paljon muitakin suklaaviinejä toki löytyy, mutta tässä joitakin perinteisiä ja vähemmän perinteisiä joulun pyhinä kokeiltavaksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti