Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 13. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 13.luukku: Lahjapullo samppanjan ystäville


Joululahjat aiheuttavat meille kaikille eritasoisia stressireaktioita. Me päätimme helpottaa lukijoiden stressiä ja ehdottaa muutamaa lahjapulloa Alkon valikoimasta. Tässä luukussa paljastamme lahjapulloidean samppanjan ystävälle. Mielestämme pullollinen samppanjaa kruunaa arki-illan, eikä koskaan ole väärä hetki korkata samppanjapulloa. Alkon valikoimassa on tasainen kattaus isompien talojen samppanjoita, mutta ihastuimme Kalevan viiniklubin lahjaviinit-tastingissä Cuvee victoire brut 2005:n. Vuosikertasamppanja hyvältä vuodelta pieneltä tuottajalta alle 40€ alkosta, kuulostaa aika hyvältä.

Samppanja tuoksu on hyvin paahteinen, hiivainen ja omenainen. Mietimme pitkään porukalla mikä viinissä tuoksuu ja päädyimme mummun omenapiirakkaan. Kuplat ovat pienet ja tasapainoiset. Maku on täyteläisen omenainen, paahteinen ja erittäin kuiva. Viini oli loistava alkupalalajitelman kanssa, josta löytyi niin lihaa, kalaa kuin kasvisvaihtoehtoja. Maku syveni erityisesti graavatun kuhan kanssa ja samppanja toimii taatusti myös nautiskeluvaihtoehtona joulupöydän herkkujenkin jälkeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti