Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 16.luukku: Joulupöydän valkoviinisuositukset


Joulupöytä on, kuten tunnettua, viinillisesti hankala kokoelma erityyppisiä ruokia. Tämän vuoksi viiniltä vaaditaan moniottelijan luonnetta. Seuraavassa suosittelemme muutamaa monipuolisesti ruokaan yhdistyvää valkoviiniä joulupöytiinne.

Riesling on joulun kestosuosikki, ja sitä mekin suosittelemme. Tällä kerralla viini tulee (tavallisesta linjastamme poiketen) uudesta maailmasta, Australiasta. Jim Barryn Watervale Riesling Etelä-Australiasta on hapokas, mineraalinen, sitruksinen, jopa metallinen. Siinä on riittävää täyteläisyyttä taklaamaan joululaatikot, hapokkuutta kaloille ja kinkulle. Suhteellisen varma valinta.''

Toisena vaihtoehtona suosittelemme jännempää vaihtoehtoa, nimittäin Bellinghamin The Bernard Series Old Vine Chenin Blancia. Tässä viinissä on täyteläisyyttä ja paahteisuutta enemmän kuin laki sallii, mutta siitä löytyy myös cheninille ominaista mineraalisuutta ja oivallinen hapokkuus. Tämä viini toimii varmasti niin graavi- ja savulohelle kuin kinkullekin. Hapokkuus laittaa hyvin kampoihin kermaisille laatikoille. Yllättävämpi, mutta varmasti toimiva valinta.

Kuvat@alko.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti