Vinea on alueen suurimpia tuottajia Baron De Leyn ohella (eipä tämä muuten alkon vakiovalikoimassa olisikaan). Viini on väriltään hyvin syvä, lähes mustan purppurainen. Tuoksu on hyvin tumman marjainen, siinä on mustikkaa ja karhunvatukkaa. Tuoksu muistuttaa hieman katalonialaista garnachaa. Lisäksi tuoksussa on musteisuutta ja pippuristakin komponenttia. Viini ei ole lainkaan niin tamminen kuin Riojan tai Riberan tempranillot, vaan siinä on varsin hillitysti leivontamausteiden aromeja. Suussa täysin kuiva. Melkoisen täyteläinen, mutta ei lainkaan hilloisella tavalla. Runko on oivallinen yhdistelmä tempranillolle harvinaista hapokkuutta ja hieman vielä pureksivia tanniineja. Jälkimaussa tuntuu voimakas mineraalisuus, joka nostaa veden kielelle ja jää mukavasti kutittelemaan kitalakea.
Mielestämme hyvä variaatio tempranillosta: Enemmän raikkaita marjoja, vähemmän nahkatammea. Viini on hintansa arvoinen jopa alkossa (12,2 e).
Maistettu viini saatiin maahantuojalta näytteenä.
Tämä on varmaan loppu Tampereen Alkoista iltapäivällä :D. Mitä söisit tämän kanssa? Aion käydä entrecote-ostoksilla. Vai olisiko jokin niistä vaihtaripulloista hyvä just entrecotelle? - Merja
VastaaPoistaSe ch. Cedre on antille varsin passeli kaveri. Dekkaa pari tuntia.
VastaaPoista