Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Kypsiä kuplia: Henriot Blanc de blancs

Henriotin blanc de blancs on pitkästä aikaa parhaita maistamiamme ranskalaiskuplia. Viini oli oiva aperetiivi, mutta toimi aivan erinomaisesti myös ruuan kanssa. Viini tilattiin Vinatikselta, kuten nykyään valtaosa meidän kaapin ranskalaisista viineistä.

Viini on lasissa kevätauringon keltainen, kirkas ja kuulas. Pienet, hitaasti nousevat kuplat.

Tuoksu on miellyttävän hedelmäinen, selvästi kypsemmänpuoleinen, kivellinenkin hedelmä nousee  pintaan sitruksisen ja kukkaisen aromin päälle.  Tuoksu on kokonaisuutena melko valloittava;.Briossinen samppanjatuoksu on läsnä, muttei yletön.

Suussa maku on intensiivisen hedelmäinen, raikas. Paahtoleipäinen täyteläisyys yhdistettynä raikkauteen tekee viinistä heti ensimaistamalla erittäin miellyttävän aperatiivijuoman. Maku on hyvin, hyvin pitkä ja miellyttävän hedelmäinen. Paahtoleipää suuhun räjähtävällä sitrus-aprikoosihillolla!

Viiniä nautittiin pöydässä kermaisen, kanelilla maustetun ja sitruunavoissa paistetulla mateella kruunatun maa-artisokkakeiton kanssa. Keitto itsessään oli mahtavaa, yksi onnistuneimpia ruokiamme aikoihin (resepti seuraa lähiaikoina!). Viini täydensi tätä muutenkin täyteläistä keittoa hienosti, eikä jyrännyt herkkää maa-artisokkaa alleen.

Erittäin miellyttävä tuttavuus pienehköltä, perheomisteiselta tuottajalta. Hintaa vinatiksella tällä hetkellä noin 35 e. Mielestämme viini on hintaansa nähden todellinen löytö, jos etsit hieman täyteläisempää samppanjaa!

-Heikki-

4 kommenttia:

  1. Millä tavalla tää oli 'kypsä'?

    VastaaPoista
  2. Oli mielestämme keskivertoshamppanjaa kypsempien hedelmien aromeja

    VastaaPoista
  3. Hintaansa nähden laatukamaa. Vaikka ei ole vuosikertasamppanja niin silti oli todella paljon luonnetta ja makua.

    VastaaPoista