Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 10.luukku:Lahjapullo italialaisten viinien ystäville

10. luukun takaa paljastuu lahjapullosuositus italian viinien ystävälle.

Piemonten ehkäpä nimekkäin tuottaja on Angelo Gaja, jonka viinejä pääsimme maistamaan aikanaan Vinoteca del Piemontessa Tampereella, kun tilan viinintekijä oli esittelemässä tuotteitaan. Sittemmin alkonkin valikoimaan on ilmaantunut Barbarescon alueelta tuleva Sito Moresco, ja tätä nyt suosittelemmekin lahjapulloksi. Hintaa nimekkään tuottajan viinillä on viitisen kymppiä, mutta lahjaksihan on mukava antaa pullo, jonka etiketistä piemontelaisten ystävä tunnistaa heti kuuluisan nimen.

Alkolla on tällä hetkellä tilausvalikoimassa Sito Moresco 2010. Kyseistä vuosikertaa emme ole maistaneet, mutta 2010 on ollut Pohjois-Italiassa kohtalaisen hyvä vuosi. Sito Morescossa pääosassa on Nebbiolo, jonka kovaa tanniinisuutta on kuitenkin pehmennetty CS:lla ja Merlot'lla. Viiniä ei siten voi sanoa Barbarescoksi, vaikka se kyseiseltä alueelta tuleekin.Vuoden 2005 viinistä olemme aikanaan löytäneet mukavan yhdistelmän nebbiolon orvokkisuutta ja CS:n herukkaisuutta.  Tanniinit ovat oletettavasti vuoden 2010 viinissä edelleen voimakkaat, joten lahjapullon mukana kannattaa antaa dekantointivinkki ja hyvä pihviresepti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti