Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 19. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 19. luukku: Pirun hyvä joululahja

Lisää kirjasuosituksia joululahjaksi viininystäville! Hiljattain julkaistu Arto Koskelon 'Pirun hyvä viinikirja ' on hyvä yhteenveto suomalaisesta viinikulttuurista, sen taustoista ja nykytilasta. Kirja koostuu kahdesta osasta, alun pamflettimaisesta katsauksesta viinikulttuuriin ja kirjoittajan viini- ja vähän elämänfilosofiaankin.

Ensimmäisen osan hienoin oivallus on meistä Koskelon tapa suhtautua viinistä saatavaan nautintoon. Yhdymme täysin kirjailijan näkemykseen, että jokapäiväiset pienet ilot, kuten vaikkapa tänään pizzan seuraksi avattava juureva punaviini, lisäävät elämänlaatua huomattavasti enemmän kuin etelänloma kerran vuodessa tai urheiluauton hankinta kymmenen vuoden säästämisen jälkeen. Kiinnostavaa luettavaa ihan jokaiselle.

Kirjan jälkimmäinen osa esittelee viinimaita ja niille leimallisia rypälelajikkeita. Kustakin maasta on kerrottu vain perustiedot, joten pitkillä apellaatioluetteloilla lukijaa ei tylsistytetä. Sujuvaa ja helppolukuista tekstiä, josta etenkin viinien maailmaan hiljattain eksynyt saa hyvää perustietoa.

Eli tästä pakettiin, jos vielä on lahjoja hankkimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti