Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku 21: Viinibloggaajien pikkujoulut vietettiin sokkotastingin ihmeellisessä maailmassa

Saimme tänä vuonna kunnian osallistua viinibloggaajien pikkujouluihin toissapäivänä. Pikkujoulut olivat saaneet alkunsa tonttutiimin nauttiessa lasillis(is)ta viiniä jo viime vuoden puolella. Tonttujoukko eli blanc de blancsin ja rypäleistä viis- blogien pitäjät olivat kutsuneet paikalle noin 20 bloggaajaa. Lopulta paikalle pääsivät allekirjoittaneiden lisäksi viinistä ja vierestä, Copatinto 
Repository of Useless Information, Viinihullun päiväkirja, Laid-back Sommelier, Ilkka Siren ja Woman Men Winen Miikka.

Tässä maistetut viinit järjestyksessä:
Jim Barry Watervale Riesling 2012
Rolly Gassman Pflaenzereben de Rorschwihr Riesling 2000
Henri Cruchon Mont de Vaux Grand Cru 2012
Montenidoli Il Templare 2008
Nervi Gattinara 1978
Kranz Augusto-Hugo (Magnum) 2008
Mastroberardino Radici Taurasi Riserva 1999
Brezza Langhe Freisa Santa Rosalia 2009
Chateau de Chantegrive Cuvee Caroline 2011
Occhipinti Il Frappato 2011
County Clare na Trí Cláir Malbec 2012

Erityisen mieleenpainuvia näistä olivat mielestämme Nervin tallintakuista, aromaattista kukkaketoa muistuttava, edelleen täydessä tikissä oleva Gattinara, sisilialainen Occipinti, Kranzin hieman savuisen paahteinen, hyvähappoinen ja marjaisa spätburgurder-dunkerfelder-sekoite. Mukana viemämme Rolly-Gassmann oli mukava riesling-yllätys, ja myös Montenidoli San Gimignanosta Toscanan pohjoisosasta oli mukava valkoinen, omenainen, kohtalaisen raikas mutta lasissa happea saadessaan kivasti kehittyvä.  Myös kaikki muut olivat kiinnostavia, mutta nämä olivat eniten mieleemme.

Viinejä maistettiin sokkona yksi kerraallaan arvaille rypälettä ja tuotantoaluetta. Menestys oli parempi rypäleiden arvaamisessa, sen sijaan alueet menivät enemmän tai vähemmän (ad 20000 km) päin mäntyä. Mutta kaikilla oli niin mukaavaa, ja uudestaan on ilmeisesti tarkoitus ottaa myöhemmin! 

Tämä oli jotain, mistä joulussa on kyse: Yhdessäoloa mukavien ihmisten kanssa, mieluisten asioiden parissa. Kukin toteuttakoon oman reseptinsä. Gud jul.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti