Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Drinkkejä vuodenvaihteen juhlintaan!

Vaikka olemmekin vannoituneita viinin juojia, niin silloin tällöin mekin nautimme kotona erilaisia sekoitettuja drinkkejä. Drinkkien juomiseen innostuimme kunnolla parilla Aasiaan suuntautuvalla matkalla, kun viiniä ei ollut tarjolla ja olut tuli korvista ulos. Mikäs sen parempaa kuin auringonlasku ja tuoreista aineksista tehty kylmä drinkki. Uudenvuoden aikaan Suomessa ei valitettavasti ole tarjolla kovastituoreita hedelmiä, joista drinkkejä voi valmistaa, mutta ei anneta sen haitata tunnelmaa.

Heikin synttäreille kehittelimme joulun alle sopivaa drinkkiä ja huomasimme, että glögistä ja kuohuviinistä saa aikaan oikein mukavan drinkin, joka sopii myös mainiosti vuodenvaihteenkin juhlintaan.

Glögiä ja kuohuviiniä

4 cl joululta jäänyttä glögiä (blossa toimii mainiosti)
10 cl kuohuviiniä

Kuoharilasin pohjalle ensin glögi ja päälle kuohuviini. Ja ei muuta kuin skoolaamaan.

Klassinen kuohuviinidrinkki on Kir royal, tässä meidän versiomme siitä. Mökiltä tulee enemmän tai vähemmän marjoja ja tänä vuonna niistä on tehty niin mustaherukkalikööriä kuin mustamarja-aronialikööriä, joten käytämme niitä drinkin pohjana. Voit käyttää haluaamaasi liköörimakua, ainakin marjapohjaiset toimivat hyvin kuohuviinin kanssa

Marjainen royal

4 cl marjalikööriä
10 cl kuohuviiniä

Kuoharilasin pohjalle ensin likööri ja sitten päälle kuohuviini. Yksinkertainen, mutta hyvä drinkki tytöille on valmis.

Aasian matkoilta meille on tarttunut matkaan pari hyvää drinkkiohjetta, joita nautimme tasaisin väliajoin.

Rommia limen ja sitruunaruohon kera

Aloita drinkin tekeminen siitä, että keität lime-sitruunaruohosiirapin. 1 dl limen mehua ja 1 dl sokeria kattilaan. Joukkoon pari palaa sitruunanruohoa keitetään niin, että nesteestä on jäljellä puolet. Jäähdytetään ja poistetaan sitruunanruohon palat siirapista.

Maailmankaikkeuden pahinta vietnamilaista "rommia",
jolla tulee aivan tuskainen kankkunen. Jäätee
peittää rommin tai viskin maun lähes täydellisesti
4 cl lime-sitruunanruohosiirappia
4 cl tummaa rommia
10 cl/maun mukaan soodaa/kivennäisvettä
limen lohkoja
jäämurskaa

Laita lasin pohjalle jäämurskaa ja limen lohkoja. Lisää lasiin siirappi ja rommi. Viimeisenä päälle soodaa maun mukaan ja mahdollisesti lisää siirappia, jos haluat makeamman drinkin.

Viskiä ja jääteetä

Aasiassa paikallinen versio viskistä oli sikahalpaa ja sitä tuli kerran, jos toisenkin ostettua. Jääteetä oli myös aina bungalowissa tarjolla, joten eräänä iltana cokiksen loppuessa kokeilimme, että miten muuten voi viskiä nauttia.

4 cl viskiä
10 cl vihreästä teestä tehtyä sokeroitua jääteetä
jäämurskaa
limen lohkoja

Lasin pohjalle jälleen jäät ja limet. Päälle viskiä ja maun mukaan jääteetä. Myös sitruunan tai persikanmakuinen jäätee käy.

Katso myös kuohuviini-ja samppanjasuosituksemme uudenvuoden juhlintaan. Kuplivaa uuttavuotta kaikille lukijoille.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti