Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 8.luukku:Lasit ja pullo lahjaksi

Joulukalenterin 8.luukusta paljastuu helppo lahjaidea kotiin kuin kotiin.

Viinilasilla on väliä, ainakin meidän mielestämme. Kotona ei tarvitse todellekaan olla erilaista lasia jokaiselle viinityypille, mutta perushyvät viinilasit taatusti lisäävät viininautintoa. Tarviset mielestämme kahdenlaiset viinilasit: Punaiselle ja valkoiselle. Toisaalta jo punaviinilasit riittävät hyvin alkuun. Meistä viinilaseissa on tärkeää, että ne ovat konepesun kestäviä. Helpottaa huomattavasti isomman porukan maisteluiden jälkeen.

Taloudestamme löytyy varmaan noin 30 viinilasia. Osa on pieniä maistelulaseja, osa riedelin eri viinilajikkeille tarkoitettuja ja osa kuohuviinilaseja. Eniten käytetään riedelin peruslaseja ja maistelulaseja, koska ne kestävät konepesun. Allekirjoittanut on sen verran tohelo, että käsinpestävät lasit ovat käytössä harvemmin, koska kummasti niitä laseja aina rikkoutuu pestäessä. Alkoholilla ei tietenkään ole mitään osuutta asiaan...

Käy siis ennen joulua joko alkossa tai muussa viinilaseja myyvässä kaupassa ostamassa talven pimeitä iltoja ajatellen lahjaksi setti punaviinilaseja ja nappaa Alkosta kaveriksi vaikka tämä italialainen, vuosi vuodelta aina hyvältä maistuva ripasso. Sopii sekä sellaisenaan että pienen suolasen kyytipoikana.

-katri-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti