Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 5. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 5.luukku:Jouluoluet 2013

Perinteisesti Alkon valikoimiin tulee ennen joulua mukava kattaus erilaisia jouluoluita. Me haemme oluet aina varastoon etukäteen hyvissä ajoin enenn joulua, koska oluet hupenevat nopeasti parempiin suihin. Tänä vuonna jouluolutkattauksemme näyttää varsin hyvältä jo näin aikaisessa vaiheessa. 

Tuttuun tapaan valitsimme alkon valikoimasta muutaman hyväksi havaitun suosikin ja pari ylläriä. 

Tutuista oluista uudelle kierrokselle pääsi ehdottomasti tanskalaisen Mikkelerin panimon hoppy 'lovin christmas, josta kirjoitimmekin jo viime vuoden puolella. Toinen hyväksi havaittu vaihtoehto on belgialainen gouden carolus christmas strong ale, jota on tehty vuodesta 2002.

Vielä täytyisi vierailla pitkäripaisessa hakemassa englantilaisen Ridgewayn panimon Bad elf-olutta. Kyseiseen olutperheeseen tutustuimme ensimmäisen kerran jyväskyläisessä Vihreä haltijatar-olutravintolassa, jossa maistoimme bad elfiä. Joka vuosi sen jälkeen olemme hankkineet jouluksi pahan tontun oluita, joita on olemassa bad elf, very bad elf, criminally bad elf, insanely bad elf ja seriously bad elf. Näistä mielestämme Bad elf ja isosisko very bad elf ovat hyviä. Koska voltteja on joka vuosi lisätty puolitoista, alkavat tuoreemmat olla kohtalaisen jäksyjä. Mutta jos tarvitaan nopea nousu tai knockout, niin hanki insanely bad elf, rapiat 11 volttia vie menessään. 

Kannattaa myös muistaa ottaa jouluoluita ostaessa mukaan tamperelaisen Panimoravintolan Siperia-stout. Kerrassaan mainiota tavaraa, jota yleensä ei saa kuin ravintolamyynnistä. 

Muista siis käydä hakemassa omasi pois Alkosta ennen kuin loppuvat. 

7 kommenttia:

 1. Tuli tuo kehoitus Siperian ostamisesta hieman myöhässä, sillä kyseinen olut on ollut jo toista kuukautta käytännössä loppuunmyyty koko maasta. Yksittäisiä pulloja löytyy vielä sieltä täältä muutamista Alkoista, mutta niistäkin valtaosa taitaa olla jo varattuja!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Näköjään. Meidän moka, kun en tarkistanut tilannetta. Meillä kävi siis hyvä säkä, kun onnistuimme olutta vielä pari viikkoa sitten Alkosta löytämään. Toivottavasti saamme vielä olutta lisää Alkon valikoimiin.

  VastaaPoista
 4. Varsin hyvä lykky! Saatavuus on nimittäin ollut esimerkiksi täällä pk-seudulla käytännössä nollassa jo pitkään. Toivotaan parasta, tosin Alko harvemmin uusii kertaostojaan. Toivottavasti Siperian käsittämättömän hyvä menekki antaisi jonkinlaista signaalia Alkon ostolle kotimaisten käsityöläisoluiden suosiosta.

  VastaaPoista
 5. No, tervetuloa Tampereelle! Plevnasta saa!

  VastaaPoista
 6. Jep, hyvä säkä kävi. Toivotaan, että ainakin viime keväänä valikoimiin saapunut erä käsityöläisoluita tulee myös tänä vuonna. Niin monta mainiota pienpanimoa Suomesta jo löytyy. Alko muuttuu toivottavasti ostos kerrallaan...Tai sit ei:)

  VastaaPoista
 7. Siis keväällä 2014. Vuosi on jo näköjään mun mielestä jo vaihtunut:D

  VastaaPoista