Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 2. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 2.luukku: Keittokirjasuositukset pukin konttiin

Tällä kertaa luukusta paljastuu meidän suosikkikeittokirjamme tältä vuodelta  pukin konttiin. Jos siis lähipiiristäsi löytyy innokkaita ruuanlaittajia, niin joku näistä kolmesta voisi olla hyvä lahja.

Ensimmäisenä suosittelemme marraskuussa ilmestynyttä tamperelaisen Chef Santerin Rakkaat Juurekset-keittokirjaa, joka tekee upeasti kunniaa yhdelle parhaista raaka-aineistamme eli juureksille. Kirjassa välittyy Chef Santerin upea kunniotus ja arvostus juureksia kohtaan ja reseptit ovat myös mukavasti hieman erilaisia juuresreseptejä. Meillä kokeiluun menee taatusti ainakin palsternakkamousse, paahdettu valkosuklaa ja vadelmakastike. Tässä vielä resepti videomuodossa.
Muista myös Chef Santerin edellinen kirja Uusi mustamakkara, joka tekee kunniaa tampereen parhaalle ruualle mustalle. Ruualle, jota jokainen tamperelainen oppii syömään jo äidinmaidon korvikkeena.

Toisena suosituksena meillä on Sasu Laukkosen ja Marianna Nelimarkan Vihreä pöytä- kirja, jossa on oivaltavia kasvisruokareseptejä kaskinauriista karviaiseen. Heikki varsinkin on ihastunut kirjan simppeleihin resepteihin, joissa kaikissa on joku pieni juju. Ehdottomasti suosittelemme kokeilemaan ainakin punajuuri-vuohenjuustolasagnea. Vie kielen mennessään.

Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä suosittelemme pukin konttiin italialaisen ruuan raamattua silver spoonia. Kyseinen teos on selvästi keittiömme suosituin keittokirja. Eksymme aina kirjan ääreen, kun haemme inspiraatiota ruuanlaittoon tai tarvitsemme ehdotuksia tietylle raaka-aineelle. Kirjasta olemme aikaisemmin jo kirjoittaneet viime vuoden loppupuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti