Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 3. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 3.luukku:glögiresepti 2013

Tänä vuonna tehtiin taas glögiä. Tietysti. Tällä kerralla reseptiin lisättiin hiukan jännyyttä, koska Heikki ei löytänyt kokonaista pomeranssinkuorta pitkällisestä metsästyksestä huolimatta.

Glögijuuri tehdään siis aina kirkkaaseen. Viinaan uutetaan mausteita, ja tätä glögijuurta sitten kaadetaan hiukan punaviinin joukkoon, lämmitetään ja maustetaan sokurilla. Tämän vuoden maustemixi on seuraava:

2 kanelitankoa
5 tähtianista
sormen kokoinen pala kuivattua inkivääriä
10 kaardemumman siemenkotaa
5 maustepippuria
10 neilikkaa
sekä nyrkillinen kuivattuja kvittenejä (Punnitse ja Säästä myy)

Tämä sekamelska siis puoleen litraan vodkaa tms mautonta kirkasta viinaa. Annetaan huljua viikko pullossa ja katsotaan mitä tulee. Jännittää jo... Tuloksista raportoidaan maistamisen jälkeen, tästä ei takuulla tule mitäänsanomatonta. Eri asia onkin sitten onko tämä hyvää. Ennen pitkää tämäkin maistossa selviää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti