Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 14. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 14.luukku: Punainen kinkkuässä

Kuva: Alko
Taannoin ehdotimme joulupöytään pinkkiä ässää taklaamaan suurta osaa jouluruuista. Moni kuitenkin haluaa joulupöytänsä syvempää punaista, ja tässäpä oiva suositus:

Olemme maistaneet tätä oivaa bourgognea jo kauan sitten. Innoitus tämän ostamisenen alkosta löytyi taannoisesta Vinatiksen tilauksesta, jossa tuli taannoin Jean-Paul Brunin Terres Dorees Moulin-á-Vent, punainen bourgognelainen etelästä, Beaujolais'sta. Alkosta löytyy oivana vaihtoehtona Drouhin Moulin-á-Vent 2011.

Nämä Cru Beaujolais-viinit ovat siis jotain aivan muuta kuin Beaujolais noveau, joka on enemmän tai vähemmän pilannut koko alueen nimen (mistä laatuviinien tuottajat ovat syystä inan näreissään). Tässä alkon valikoiman viinissä on keskitäyteläinen, pyöreähkö rakenne, mukavan marjainen perusnuotti höystettynä hennolla mausteisuudella. Viini on helposti nautittavaa sellaisenaan, eikä varmasti pistä kinkusta pahakseen. Jotain aivan muuta kuin noveau ! Hintaa tällä ranskiksella on vajaa 15 euroa, ja viini on mielestämme hintansa arvoinen. Ei mikään varsinainen löytö, mutta joulupöytään sopii rakenteeltaan mainiosti. Ei toki kaloille, eli jos joutuu tyytymään yhteen avattuun pulloon joulupöydässä, niin suosittelemme pitäytymään taannoisessa roséessa... Mutta tämä on hyvä laatikoille ja kinkuille, ei taatusti potki vastaan.


2 kommenttia:

  1. Samaa mieltä; ei kyllä mikään suurin yllättäjä, mutta ehdottomasti varma ja luotettava tapaus joulupöydässä!

    VastaaPoista
  2. KIva kuulla, että muutkin pitää tästä viinistä. Pitäähän joulupöydässäkin joskus pelata varman päälle.

    VastaaPoista