Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 7. joulukuuta 2018

Joulukalenterin 7. luukku: Pikkupulloja kahden hengen jouluun


Joulua vietetään usein laajemman perheen kesken, mutta me ainakin olemme viime vuosina työkiireiden keskellä päättäneet muutamana vuonna viettää aattoillan oman perheen kesken. Olemme usein kokkailleet kolmen ei-jouluruuan menun ja nauttineet sen kanssa pari lasillista. Seuraavassa onkin suosituksia Alkon pikkupulloista, jotka ovat oivallisia kahden hengen aterialle.

Ensinnäkin hyvin joulupöytään sopiva valkoviini, nimittäin Pieropanin Soave Classico. Kympillä irtoaa puolikas pullo tätä mineraalista, sitruksista ja inan yrttistä valkoviiniä, joka on hyvä kumppani monenlaisille jouluruuille

Tilausvalikoimasta löytyy meidän jouluperinteemme nyt myös pienessä pullossa: Hieman funkimman, ikääntyneen bordeaux-blendin ystäville Chateau Musarin vuosikertaa 2011 saa pikkupullossa: Tummia marjoja ja vahvoja tertiaariaromeja, olkaa hyvät!

Viime vuodelta ehdoton voittaja pikkupullojen sarjassa on Guigalin Côte-Rôtie Bru


ne et Blonde 2014: Hieno syrah, jonka aromimaailma on kirsikkainen, oliivinen ja vahvasti pippurisen mausteinen. Hyvähappoinen ja tanniinirakenteeltaan napakka viini, jonka voi hyvin yhdistää vaikkapa selkeille riistaruuille.

Tässäpä näitä. Pikkupulloja on tullut valikoimaan kiitettävästi, ja etenkin tilausvalikoiman puolella niistä löytyy myös laatutuotteita. Kuohuvasta tässä ei ollut erikseen suositusta, sillä etenkin isojen talojen samppiksia löytyy pikkupulloissa varsin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti