Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku 23: Kuohuviiniä uudeksi vuodeksi

Toiseksi viimeisestä joulukalenterin luukusta paljastuu kuohuvia suosikkejamme Uuden vuoden juhlintaan. Tällä kertaa suosittelemme mielestämme hyviä vaihtoehtoja alle 15 euron kuohuviineistä Alkon valikoimasta.

Ensimmäisenä aina luotettava espanjalainen cava Pares Baltalta. Tällä tilalla saimme todella hyvän kohtelun kesän reissulla. Pares Balta brut 'b' tarjoaa  taattua hinta-laatusuhdetta alle kymmenen euron kuohuvissa ja plussaa tulee ehdottomasti luomutuotannosta, joka muuten tulee olemaan muutaman vuoden sisällä myös biodynaamista....

Toinen usein mukaan tarttuva viini valittaessa joka makuun sopivaa kuohua on yellowglen pink Australiasta. Kuohuviini on raikkaan punaisen värinen, tuoksu on marjaisan raikas ja freesi. Maussa punaiset marjat kohtaavat hyvät kuplat ja metsämarjainen maku saa lisäaromeita sitruksen sävyistä. Toimii aina eikä koskaan ole vielä pettänyt.

Kolmas, hieman kalliimpi on italialainen Trentinon alppirinteillä kasvanut Rotari rose brut. Hinta-laatusuhde on tässä oikein kohdillaan ja kuohu toimii niin alkumaljana, kevyiden antipastojen kanssa kuin rakettien paukkeessakin.Viini on kauniin lohenpunainen, tuoksussa kevyesti metsämarjaisuutta, paahteisuutta ja sitrushedelmiä, kuten greippiä. Maku myötäilee tuoksua ja on tasapainoinen ja hedelmäinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti