Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku 22: Samppanjaa uudenvuoden kunniaksi

Joulukalenterin 22.luukussa katsotaan jo joulun jälkeiseen aikaan ja etsitään Alkon valikoimasta vaihtoehtoja vuoden 2014 vastaanottamiseen. Toimivat nämä juomat tietenkin joulua juhliessassakin.

Aloitetaan muutamalla pienellä pullolla samppanjaa. Alkon pienten samppanjapullojen valikoima on pieni, mutta kyllä sieltäkin muutama hyvä vaihtoehto löytyy.

Rosesamppanjan ystäville suosittelemme tänäkin vuonna aina toimivaa Jacquartin roseeta. Viini on ihanan kuiva, puolukkainen ja sitruunainen. Kerrassaan mainio puolikas samppanja, jota on nautittu tässä taloudessa useita kertoja. Jos rosesamppis ei miellytä niin alkon valikoimasta löytyy mainio Pannier selection brut, jossa rypäleinä ovat klassiset samppanjan rypäleet (Chardonnay, Pinot Noir ja Pinot Meunier). Samppanja on mainio ostos hintaansa nähden ja nautinnosta löytyy raikkautta, mineraalisuutta ja paahteisuutta, jota ei uskoisi löytyvän tämän hintaisesta viinistä. Ei yllätyksiä, mutta hyvää

Isommista pulloista samppanjaa Alkosta löytyy jo varsin kattava valikoima. Valittevasti alkon hintapolitiikasta johtuen todellisia löytöjä halpaan hintaan on vaikea tehdä. Me olemme ihastuneet jo pari vuotta takaperin Jacquessonin Cuvee-samppanjoihin, joista Alkosta on tällä hetkellä tarjolla numeroa 736. Tarinaa samppanjan nimessä olevasta numerosta voi lukea lisää Viinipirun blogista. Samppanja toimi mainiosti ruuan kanssa, ja suosittelemmekin tätä uuden vuoden aaton aterialle kera merenelävien.

Luomusamppanjoita alkon vakiovalikoimassa ei kauheasti ole, mutta Fleury fleuer de l'europe brut on varsin mainio sellainen. Hinta ei päätä huimaa ja hinnalla sille saa mielestämme kohtalaista vastinetta. Pitkä 7 vuoden pullokypsytys on tuonut viiniin hieman sherrymäisiä aromeita, ja kenties siksi viini on jakanutkin ihmisten mielipiteitä. Miellyttävä viini, jossa sherrymäiset aromit maussa ja tuoksussa yhdistyvät miellyttävään mineraaliseen, paahteiseen ja kypsän omenan makuun.

Viimeisenä vaihtoehtona, jos edellä mainituista ei mikään kolahtanut niin suosittelemme ottamaan uusi vuosi vastaan James Bondin suosikkijuomalla Bollingerin special cuveella. Mikäs sen parempi tapa ottaa uusi vuosi vastaan kuin ykköset päällä ja lasi samppanjaa kädessä. Kyllä kelpaa skoolata vuodelle 2013 ja toivottaa vuosi 2014 tulevaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti