Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Joulukalenterin 19. Luukku: Varmat valkoiset lahjasuositukset.

Lahjasuositusten kanssa vanhat varmat-politiikka sen kuin jatkuu. Seuraavat ovat viinejä, jotka ovat vuodesta ja kerrasta toiseen hyviä. Näitä tuttuja ja turvallisia viinejä voi varauksetta suositella kaikille.

Alkon kuva


Ensimmäisenä suosituksena suuren Alsacelaisen tuottajan, Trimbachin, Riesling Réserve. Tämä viini on takuuvarma täyteläisempi, hedelmäinen riesling, johon on kehittynyt orastavaa petrolisuutta. Runsaampi riesling on hyvä jo nyt, mutta mikäli lahjan saaja haluaa säästää viiniä tulevia nautiskeluja varten, voi tätä hyvin säilytellä ilman huolta parasta ennen-päivästä.

Alkon kuva
Toinen riesling-suositus Saksan puolelta: Weingut Witnter on Rheinhessenin riesling-taituri, jonka kyläviini Dittelsheim Riesling löytyy Alkon valikoimasta. Viini on edellistä kepeämpi, sen aromimaailma selkeästi sitruksisempi verrattuna alsacelaiseen. Viinissä on melko viiltävä hapokkuus, joten hammaskiilteidensä puolesta huolestuneelle se ei lahjaksi sovi. Jos lahjan saaja harrastaa (meidän tavoin) blinejä uutena vuotena, voi tämän lahjoittaa tarpeeseen!
Alkon kuva

Kolmas suositus tulee Italiasta eikä ole riesling. Punaisista suosittelimme Mastroberardinon Taurasia, ja nyt valkoisella puolella suosittelemme saman tuottajan Fiano di Avellinoa. Tämän viinin taika on mielestämme siinä, että sitä voi säilyttää ties kuinka pitkään erittäin positiivisin tuloksin. Nautimme pari vuota sitten 70-luvun Fianon, joka oli kerrassan upea viini. Tämän viinin siis lahjoittaisimme kärsivälliselle viiniharrastajalle. Takaamme, että tätä kun kypsyttää kymmenisenkin vuotta niin saa jotakin aivan upeaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti