Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 15. joulukuuta 2018

Joulukalenterin 15. luukku: Vanhat ja varmat kuohuvaiset lahjapullot


Hiljattain luimme artikkelin siitä, miten craft beer-panimot joutuvat keksimään uusia tuotteita kiihtyvällä vauhdilla, koska harrastajat keräävät untapped-portfoliota eivätkä pitkään tuotetut, huippunsa hiotut tuotteet kiinnosta. Sama pätee jossain määrin viiniin, joten päätimme suositella lahjapulloiksi viinejä, joita olemme vuosien varrella ostaneet toistuvasti. Viineissä toki vuosikertavaihtelu tulee ottaa huomioon, mutta seuraavissa joulukalenterin luukuissa on koottuna joitakin suosituksia viineistä, jotka ovat aina ollet hyviä.

Kuohuvista ensimmäinen suositus on Jacquesson Cuvée 740 Extra-Brut. Tätä runsasta ja paahteista samppanjaa olemme ostaneet useamman kerran: Se on täysin kuiva mutta silti melko runsas, hapokas ja mineraalinen viini joka on ensisijaisesti ruokasamppanja. Täsmäsuositus uutena vuotena usein nauttimillemme graavatuilla ja kylmäravustetuilla kaloilla topatuille blineille.
Toinen suositus on Juvé y Camps Gran Reserva Cava Brut Nature. Tämä cava on vuodesta toiseen tasaisen laadukas ja jollain tapaa klassisen cavan ytimessä: Täysin kuivanakin runsaan päärynäinen, hedelmäinen ja kukkainen aromimaailma hapokaissa ja raikkaissa raameissa. Menee aperetiivina, mutta ei häpeä myöskään merenelävien seuraa.

Sitten on vielä Franciacorta, josta suosittelemme Bellavistan Almaa. Tämä on tyyliltään ikään kuin synteesi edellisistä: Melkoisen hedelmäinen, mutta tässä on selvästi Cavaa runsaammin paahteisuutta. Aromimaailmasta löytyy kivellisiä hedelmiä ja tuoretta pähkinää. Hyvinkin samppanjan veroinen kuohuviini Pohjois-Italian laatualueelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti