Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 22. joulukuuta 2018

Joulukalenterin 22. luukku: Muutama vime hetken olutsuositus.

Alkon jouluoluet tuppaavat loppumaan kesken joka vuosi. Onneksi alkuvuoden lakimuutos monipuolisti muidenkin kauppojen oluttarjonta, joten tässä joitakin viime hetken suosituksia muualta kuin A-kaupasta.

Kuva: SOK


Ensimmäisenä suosituksena Lapin panimon Hippu Pils, jota on ollut saatavilla ainakin Tampereella Kauppahallin Flindasta ja ilmeisesti tätä löytyy myös joidenkin prismojen valikoimasta. Oluessa on alkoholia maltilliset 4,3 %, mutta siihen nähden suutuntuma on melko runsas. Runkoa tuo yrttinen humalointi ja makeaan vivahtava maltaisuus. Suomalaisten pils-oluiden sarjassa mielestämme kärkipäässä. Toiminee varsin mukavasti joulun kalojen ja miksipä ei kinkunkin kaverina.


Toinen suositus Flindan valikoimasta on RPS:n Tropical State of Mind, joka on kevyempi ja raikkaamman tyylinen portteri. Passionhedelmä tuo aromimaailmaan eksotiikka karamellisen maltaan rinnalle. Portteriksi varsin hapokas, humalointi maltillinen. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos ei välitä kakkein mämmisimmistä +10 %-porttereista. Toimii myös ruokajuomana mukavasti.

kuva: Boon Brouwerj

Kolmantena suosituksena vielä hieman erilainen tuttavuus joulupöytään. Gastropub Kalevalla on ulosmyyntioikeus, ja heidän kaapistan löytyy useampiakin mielenkiintoisia oluita. Tässä suosittelemme joulupöytään suunpuhdistajaksi Boonin Oude Geuze Mariage Parfait'a. Ikäntynyt lambic on hyvin hapokas, hennon kirsikkainen ja vain aavistuksen makea olut, joka toiminee varsin mainiosti joulun täyteläisten laatikoiden aiheuttaman ähkyn ja tunkkaisuuden poistajana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti