Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 20. joulukuuta 2018

Joulukalenterin 20.luukku: Viinitarvikkeita lahjaksi

Mitä ostaa lahjaksi viininystävälle, jolla on jo kaikkea? Mitä jos ostaisit hänelle ns.kulutustavaraa eli viinipullon avaajan, laseja tai muuta viinillisiä tarvikkeita?

Viinipullon avaajista me suosimme kahdenlaisia avaajia. Arkikäytössä meillä on klassinen tarjoilijan viinipullonavaaja joita saa niin Alkosta, ruokakaupasta kuin keittiötarvikekaupoista. Vanhojen viinien kanssa käytämme ns.hovimestarin ystävää eli avaajaa joka auttaa irrottamaan vanhat korkit pullosta hellävaraisesti. Tiesitkö, että avaajan nimi tulee siitä, että avaajalla saa viinipullon auki niin ettei isäntä ei sitä huomaa. 

Toinen hyvä lahjavinkki on kuohuviinipullon kanssa ostettuna kuohuviinipullonsulkija, jonka avulla kuplat pysyvät pullossa tallella paremmin. Näitä tarvii ainakin meidän taloudessa useita, koska yksi on aina hukassa. Kaatonokka viinipullolle on myös pieni, mutta kätevä lahja. Lahjansaaja kiittää, kun pöytäliinat pysyvät puhtaina.

Hieman arvokkaampi, mutta taatusti mieluinen lahja on viininystävän lahjapakkaus. Sieltä löytyy niin tyhjiöpumppu, viinipullon avaaja ja kaatonokkakin samasta lahjapaketista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti