Sitruunainen simpukkapasta 4 hengelle
Simpukoiden keittäminen
1 kg tuoreita simpukoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl valkoviiniä
öljyssä
Pese simpukat. Koputa avautuneita simpukoita veitsellä, jos simpukka menee kiinni niin se on käyttökelpoinen. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää kattilaan 2 dl valkoviiniä ja simpukat. Laita kansi päälle ja heiluta simpukoita hieman. Simpukat ovat kypsiä, kun ne ovat auenneet. Ota simpukat pois liemestä ja keitä lientä kasaan niin, että sitä on jäljellä 1 dl. Me kuorimme 2/3 osaa simpukoista pastan joukkoon ja loput käytimme koristeina pastan päällä.
Pastan raaka-aineet
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 fenkoli
3 sitruunaa(käytä sekä kuori että mehu)
1 pnt lehtipersiljaa
20 gr kuivaa spaghettia/hlö
suolaa
pippuria
öljyä
Hienonna sipulit ja fenkolit. Pese sitruunat ja raasta niiden kuori. Purista sitruunoista mehu talteen. Hienonna lehtipersiljat. Keitä pasta erillisessä kattilassa samalla, kun valmistat pastakastikkeen. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää hetken päästä fenkolit ja kuullota niitä kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää joukkoon 2/3 osaa sitruunan mehusta ja simpukoiden keitinliemi. Anna kastikkeen kiehua hetken aikaa kasaan. Kun lientä on enää vähän jäljellä, mausta pastakastike suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kypsät valutetut pastat ja simpukat. Sekoita, tarkista vielä maku ja ripottele pastan päälle sitruunankuori, persiljasilppu ja kuorelliset simpukat. Tarjoa pasta samantien, koska sitruunoiden raikas maku häipyy nopeasti.
Juomasuositukset
Simpukoiden ehdoton suosikkiviini on Loiren laaksosta tuleva Muscadet-rypäleestä tehty viini. La Sancive Muscadet Sevre et Maine Sur Lie 2014 sopii annokselle kuin nakutettu. Jos haluat tarjota annoksen kanssa Suomessa hieman tuntematonta viinityyliä niin yhdistä annokselle Espanjasta tuleva Osbornen Manzanilla Sherry, jonka suolainen makumaailma pelittää hyvin simpukan merellisen maun kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti