Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 4. maaliskuuta 2016

Maaliskuun kausimenu: Sitruunaista simpukkapastaa

Pääsiäinen osuu tänä vuonna maaliskuulle, joten ajattelimme suunnitella rennon menun pääsiäisen pyhille. Sitruuna sopii värinsä ja maunsa puolesta loistavasti pääsiäisen ruokahetkiin ja on maaliskussa myös sesongissa. Alkuruuaksi tarjoamme helppoa ja hyvää pastaa.

Sitruunainen simpukkapasta 4 hengelle

Simpukoiden keittäminen


1 kg tuoreita simpukoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä 
2 dl valkoviiniä
öljyssä

Pese simpukat. Koputa avautuneita simpukoita veitsellä, jos simpukka menee kiinni niin se on käyttökelpoinen. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää kattilaan 2 dl valkoviiniä ja simpukat. Laita kansi päälle ja heiluta simpukoita hieman. Simpukat ovat kypsiä, kun ne ovat auenneet. Ota simpukat pois liemestä ja keitä lientä kasaan niin, että sitä on jäljellä 1 dl. Me kuorimme 2/3 osaa simpukoista pastan joukkoon ja loput käytimme koristeina pastan päällä. 

Pastan raaka-aineet

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 fenkoli
3 sitruunaa(käytä sekä kuori että mehu)
1 pnt lehtipersiljaa
20 gr kuivaa spaghettia/hlö
suolaa
pippuria
öljyä

Hienonna sipulit ja fenkolit. Pese sitruunat ja raasta niiden kuori. Purista sitruunoista mehu talteen. Hienonna lehtipersiljat. Keitä pasta erillisessä kattilassa samalla, kun valmistat pastakastikkeen. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää hetken päästä fenkolit ja kuullota niitä kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää joukkoon 2/3 osaa sitruunan mehusta ja simpukoiden keitinliemi. Anna kastikkeen kiehua hetken aikaa kasaan. Kun lientä on enää vähän jäljellä, mausta pastakastike suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kypsät valutetut pastat ja simpukat. Sekoita, tarkista vielä maku ja ripottele pastan päälle sitruunankuori, persiljasilppu ja kuorelliset simpukat. Tarjoa pasta samantien, koska sitruunoiden raikas maku häipyy nopeasti. 

Juomasuositukset

Simpukoiden ehdoton suosikkiviini on Loiren laaksosta tuleva Muscadet-rypäleestä tehty viini. La Sancive Muscadet Sevre et Maine Sur Lie 2014 sopii annokselle kuin nakutettu. Jos haluat tarjota annoksen kanssa Suomessa hieman tuntematonta viinityyliä niin yhdistä annokselle Espanjasta tuleva Osbornen Manzanilla Sherry, jonka suolainen makumaailma pelittää hyvin simpukan merellisen maun kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti