Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 18. maaliskuuta 2016

Maaliskuun kausimenu: Rosmariinipannacottaa ja hapanimelää porkkanaa

Jokainen menu täytyy päättää jälkiruokaan. Rosmariini tuo pannacottaan tuulahduksen välimerta ja yhdistää jälkiruuan aromimaailman edeltävään annokseen.

Pannacotta

4:lle

4 dl kermaa
2 liivatelehteä
0,5 dl sokeria
2 rkl kuivattua rosmariinia

Laita liivatteet likoamaan. Laita kerma, sokeri ja rosmariini kattilaan. Kiehauta ja anna porista hiljalleen 15 min. Purista liivakoista vesi ja lisää ne kattilaan. Sekoita hyvin. Siilaa joukosta pois rosmariinit ennen kuin laitat pannacotan tarjoiluastioihin.


Kaada tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

Marinoidut porkkanat:

1-2 porkkanaa
0,5 dl valkoista balsamicoa
0,5 dl sokeria
1 appelsiinin mehu ja kuori

Leikkaa yksi iso tai kaksi pientä porkkanaa pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan sokeri, balsamico, appelsiinin raastettu tai vuoltu kuori sekä porkkanakuutiot. Keitä, kunnes neste kattilassa on paksua siirappia. Nostele porkkanakuutiot jäähtymään.

Kokoa annos nostelemalla porkkanat pannacotan päälle koristeeksi. Jos vuolit appelsiininkuorta kattilaan kuorimaveitsellä, voit käyttää myös näitä koristeena. Lisää vielä päälle tuoretta minttua tai rosmarinia.

Viiniksi sopii vaikkapa makea itävaltalainen Rosenhofin Welchriesling Beerenauslese, mutta myös Sauternes kuten tämä Château d'Arche sopii hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti