Talo tuottaa melko suuren määrän erilaisia viinejä. Langhe nebbiolo 2013 on osa talon wines of tradition-portfoliota, johon kuuluu 12 alueen klassista viiniä Barolosta ja Barbarescosta Roero de Arneis'n ja Moscato d'Astiin.
Langhe Nebbiolon rypäleet ovat kasvaneet (yllättäen) Langhen kukkuloilla kalkkikivipitoisessa maaperässä. Viini on käynyt terästankeissa ilman kuorikaton sekoitusta noin viikon, ja se on kypsynyt tammessa 8 kuukautta ja tämän jälkeen pullossa 2-3 kuukautta ennen markkinoillelaskua.
Viini on väriltään melko ohut ja tiilenpunainen. Tuoksu on heti avaamisen jälkeen hento, siinä on aistittavissa lähinnä punaisia metsämarjoja ja orvokkista kukkaisuutta. Viinin hieman lämmettyä ja avauduttua lasissa siitä alkaa erottua myös nebbiololle tyypillistä tervaisuutena aistimaani terpeenisyyttä ja mausteisuutta. Suussa nousee esiin nebbioloksi melko hedelmäinenkin alkusuutuntuma, jossa punaisten marjojen aromimaailma tulee etualalle. Jälkimakua hallitsevat viinin tanniinit, ja siinä nousee esiin myös pientä tammisuutta.
Tämä nuori ja marjainen nebbiolo on tällä hetkellä nautittavimmillaan ruokaviininä, ja oivallinen pari voisi näin syksyn viileissä ilmoissa olla vaikkapa kunnon punaviinipohjainen lihapata. Pitkään hautunutta naudanlapaa ja juureksia, joukkoon vaikkapa suppilovahveroita tuomaan metsäisyyttä. Seuraksi vähän uunissa hunajan kanssa paahdettuja juureksia. Iso lasillinen tätä vinkkua käsille ja verhot kiinni, niin elämä hymyilee räntäsateesta huolimatta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti