Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 5. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 5. luukku:Kuohuvaa itsenäisyyspäivän juhlintaan

Itsenäisyyspäivä on hyvä aihe kohottaa lasi kuohuvaa, ja seuraavassa kolme hyvää vaihtoehtoa joita kaikkia voimme suositella.
Kuva:Alko.fi
Ensinnäkin Franciacortaa: Saimme maahantuojalta näytteen Antica Fratta Franciacorta Brut:sta, ja se oli mielestämme maistuva esitys. Aromimaailmasta löytyy sitrusta, kivellistä hedelmää kuten persikkaa sekä päärynää. Samppanjaan verrattuna franciacortan tyyli on huomattavasti hedelmäisempi. Viini on lähes kuiva ja varsin hapokkaan raikas. Oiva maljaviini mielestämme, ja lisäksi tämä on franciacortaksi edullinen.

Toisena vaihtoehtona suosittelemme aina varmaa Recaredon Relats Gran Reserva Brut Naturea, josta tällä hetkellä alkossa vuosikerta 2010. Recaredolla vierailleina voimme vakuuttaa, että perheomisteinen cavatalo suhtautuu viinintekoon antaumuksella ja pieteetillä. Cavassa on sitruksista ja päärynäistä hedelmäisyyttä, fraciacortaa enemmän mineraalisuutta ja paahteisuutta. Erittäin elegantti cava, eikä hinnalla pilattu ole tämäkään.

Kuva:alko.fi
Samppanjoista Jacquesson on pitkään ollut yksi suosikeistamme. Cuvée 738 on näistä selkeästi paahteisin ja mineraalisin, ja sen tuoksussa on myös pähkinäisyyttä ja eksoottistakin mausteisuutta. Varsin runsas mutta silti luonnollisesti raikas kuohuva sopii parhaiten ruuan kanssa nautittavaksi, mutta kelpaa tällä skoolata 98-vuotiaalle Suomellekin!

Näin itsenäisyyspäivän kunniaksi kaikki suosittelemamme viinit ovat turvallisesti Alkon valikoimasta, jotta pystymme paremmin varjelemaan suomalaista kansanterveyttä. #alkotaxi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti