Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 16.luukku: Joulupöydän oluet

Kuva: Pyynikin.com
Jouluruuat ja olut sopvat monien mielestä paremmin yhteen kuin jouluruuat ja viini, joten tässä luukussa suosittelemme valitsemaan jouluillalliselle six-packin olutta suoraan (ei enää vain Eestin  kautta!) Tampereen Tesomalta eli Pyynikin käsityöläispanimolta. Panimolta on tulossa joulukuun aikana hyvin varustettuihin ruokakauppohin lajitelma-sixpack, joka siis sisältää 6 erilaista olutta perinteisessä pakkauksessa.

Joulupöydässä on ruokien puolesta varsinainen makujen kirjo tarjolla, joten makuja vastaan on hyvä käydä taisteluun kuuden erilaisen oluen voimin. American IPA ja White IPA raikastavat kivasti makupalettia alkupaloiksi tarjotun kalapöydän kohdalla. Wheat toimii upeasti yhteen graavilohen kanssa, mutta toimii varmasti myös kinkun ja laatikoiden parina. Red ale taas komppaa makumaailmaltaan mukavasti laatikoiden makeuden kanssa ja toimii myös mukavana yleisoluena aterian aikana. Bitteriä suosittelemme alkumaljaksi tai kalapöydän kaveriksi. Stout taas toimii mainiosti joko suklaiselle jälkiruualle tai pelkästään illan viimeisenä nautiskeluoluena. 

Tässä myös mainio joululahjavinkki oluiden ystäville. Saatavilla Pirkanmaan alueen valikoiduista ruokakaupoista tai Panimon omasta kaupasta osoitteesta Tesoman valtatie 24 tämän viikon lopulta alkaen!

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että oluet saavat myös arvostusta joulupöydässä. Oman setin hankin ehdottomasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai! Suomalaiset pienpanimoiden oluiden taso on niin kova, ettei niitä voi olla huomioimatta joulupöydän juomina!

      Poista