Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 14. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 14.luukku: Heikin inkiväärinen glögi

Glögin teko kuuluu perinteisiin jouluvalmisteluihin. Ja koska teemme glögin perinteiseen tapaan uuttamalla mausteet viinaan, tulee prosessi aloittaa viimeistään nyt! Aiempina vuosina glögimme on ollut varsin perinteistä ja punaista. Tänä vuonna päätimme kuitenkin lähteä uskaliaasti uusille urille ja tehdä mausteista glögipohjaa, joka sopii hyvin myös valkoiseen, omenaiseen glögiin.

Pohja:

750 ml viinaa
3 kanelitankoa
iso pala tuoretta inkivääriä
1 appelsiinin kuori

Laita muut aineet viinapulloon ja odota viikko.

Tätä pohjaa voi sekoitella monenlaiseksi glögiksi. Klassiseen versioon tulee 50 cl omenamehua, 50 cl valkoviiniä ja 4 cl pohjaa. Jos haluat pirskahtelevaa glögiä, lämmitä 50 cl omenamehua kuumaksi, lisää siihen 50 cl kuohuviiniä ja 4 cl pohjaa. Jännittävän glögin saa myös lisäämällä 4 cl glögipohjaa haaleaksi lämmitettyyn englantilaiseen omenasiideriin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti