Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 17. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 17.luukku: Lahjapullot kuohuviinin ystävälle

Joululahjaa etsimässä kuohuviinin ystävälle? Tässä kolme suosikkiamme alkon valikoimasta.

Franciacortan sanotaan olevan nousussa maailmalla, joten yllätä samppanjan ystävä laadukkaalla italialaiselle kuohuviinillä. Franciacortaa tehdään Brescian kaupungin lähellä Lombardiassa ja sen sanotaan olevan italian vastine samppanjalle. Nautimme taannoisella pääsiäisreissulla useammassakin paikassa franciacortaa eri tuottajilta ja ihastuimme erityisesti Bellavistan talon tyylin. Alkon vakiovalikoimasta löytyy Bellavista Alma Cuvée Franciacorta, joka on tehty Chardonnaysta ja Pinot Noirista. Viinin tuoksu hennon paahteinen, aprikoosinen ja kypsän omenainen. Maku on kuiva ja hedelmäinen. Mousse on tyylikäs ja miellyttävä suussa. Mainio aperatiivi, mutta toimii loistavasti myös äyriäisruokien kanssa. Juhlajuoma vaikka myös uudenvuoden juhlintaan.

Me rakastamme hyvin tehtyä cavaa ja olemme suositelleet sitä useasti blogissakin. Tällä kertaa suosittelemme lahjaksi kuohuviinin ystävälle Sant Sadurni d'Anoain cavan ''pääkaupungissa'' sijaitsevan Gramonan viinitilan cavaa. Gramona Imperial Gran Reserva 2008 on tehty Xarel-losta, Macabeosta ja hieman yllättäen Chardonnaysta. Viinin tuoksu on hennon päärynäinen, omenainen ja miellyttävän paahteinen. Maku on kuiva, täyteläisen hedelmäinen ja siinä erottuu kypsän sitruksen lisäksi miellyttävää pähkinän paahteisuutta. Kuplat ovat pienet ja mousse on erittäin tasapainoinen. Hyvin tehty laadukas cava, joka toimii ruokapöydässä lohi- ja jopa kanaruokien parina.

Viimeisenä, mutta ehkä laadukkaan kuohuviinin ystävän unelmalahjana suosittelemme sijoittamaan lahjarahat vuosikertasamppanjaan. Ayalan Cuvée Perle d'Ayala Millésimé Brut 2006 on hyvin kuiva, mineraalinen, melko kypsän hedelmäinen samppanja, jossa luonnollisesti myös hiivasakkojen tuomaa briossisuutta. Tämän blanc de noirs-samppanjan rypäleet tulevat grand cru-tarhoilta Aÿn kunnasta. Tämän perheomisteisen talon tuotteissa tyylikkyyttä, joka antaa vastinetta rahalle. Lahjaksi erityiselle henkilölle, joka arvostaa tasapainoista tyylikkyyttä. Tämä kestää myös ikäännyttämistä, joten sopii myös keräilijälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti