Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 10. joulukuuta 2015

Joulukalenterin10. luukku: Sherryä juustoille

Sherrystä kuhistaan atlantin takana tällä hetkellä kovasti, joten mekin olemme viime aikoina pyrkineet alkon rajallisen valikoiman puitteissa maistelemaan näitä Etelä-Espanjan herkkuja. Yksi loistava ostos oli Cuesta Medium Dry sherry, jota testasimme alunperin erilaisten sienipizzojen kaverina. Toimi tässäkin, mutta jääkaapista löytyneiden juustonjämien kanssa tämä oli aivan mahtava pari!

Cuesta on pähkinäinen, hienosti oksidoitunut, taatelinen viini, jossa on juuri sopiva määrä makeutta jotta se toimii etenkin suolaisten juustojen parina. Viini kannattaa nauttia melko viileänä, jolloin yhdistelmä säilyy raikkaampana.

Tänä vuonna suosittelemmekin hankkimaan juustoviiniksi sherryä, jossa saa olla hieman makeutta. Sherry myös säilyy avattuna melko hyvin, joten sitä voi nauttia rauhassa pitkin joulunpyhiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti