Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 4. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 4.luukku. Pullot pikkujouluihin

Tulevana viikonloppuna on yksi vuoden kovimmista pikkujouluviikonlopuista, joten joulukalenterin 4. luukussa suosittelemme kolmen pullon suoraa pikkujoulujen juhlintaan.

Espanjalainen Penedesissä cava-alueella sijaitseva Pares Baltan viinitalo on meille hyvinkin tuttu. Olemme vierailleet tilalla vuonna 2013 ja pidimme kovasti talon filosofiasta. Entry level-viineillä rahoitetaan erilaiset viinikokeilut ja lisäksi tarjolla on myös high end-viinejä. Jos matka käy Barcelonan seudulle, niin suosittelemme lämpimästi tilalla vierailua, niin mielettömän kokemuksen viinitilalla me ainakin koimme.

Kuva:alko.fi
Ensinmäisenä kolmen suorassa tarjolla aina luotettava Pares Balta 'b' Cava brut. Jos kaveri kysyy vinkkiä hyvän hinta-laatusuhteen omaavasta kuohuviinistä alkon valikoimasta niin yleensä aina tarjoamme yhdeksi vaihtoehdoksi tätä. Loistava löytö alle 11 eurolla. Sopii taatusti kaikille, jotka haluavat nostaa juhlatunnelmaa kuohuviinin avulla.
Kuva:alko.fi
Toisena vaihtoehtona kolmen suorassa yleensä kuohuviinirypäleenä tunnetusta Xarel.losta valmistettu kuiva valkoviini Savia Viva Familia Xarel.lo 2014. Kuiva, hapokas ja hedelmäinen maku vie ajatukset keskellä talvella kesään. Suorastaan löytö hintaluokassaan alle 9 euroa.

Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä kolmen suorasta Savia Viva Organic A Tinto 2013. Miellyttävät tanniinit yhdistettynä keskitäyteläiseen makuun. Maku on mukavan marjainen ja mausteinen. Oikein oiva viini pimeisiin talvi-iltoihin. Samalla tavalla löytö hintaluokassaan alle 9 euroa.

Kaikki Pares Baltan viinit ovat biodynaamisesti viljeltyjä. Osta yksi tai kaikki kolme ja järjestä pikkujouluissa pieni tasting Pares Baltan viinien ympärille. Näiden pikkujouluihin sopivien vinkkien myötä toivotamme kaikille oikein mukavaa pikkujouluviikonloppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti