Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 2.luukku: Parhaat jouluviinit nettikaupoista

EU:ssa kun elämme niin saamme onneksi täydentää Alkon valikoimaa erilaisista nettiviinikaupoista. Toisessa luukussa vuoden 2015 joulukalenterissa muistutamme tekemään viinitilauksen ajoissa, jottei jouluna joudu olemaan kuivin suin. Varsinkin nyt, kun Postin lakko on iloisesti sekoittanut tilannetta. Me tilaamme 2-6 kertaa vuodessa viiniä/olutta eri nettikaupoista. Tässä meidän suosikkimme satunnaisessa järjestyksessä.

Viinimestarit.com: Tamperelaisen viiniharrastajan harrastus laajeni pikkuhiljaa työksi ja sen tuloksistamme olemme nauttineet jo muutaman vuoden ajan. Suosittelemme erityisesti Italialaisen bariccin tilan Brunelloja. Harmillisesti koko valikoima ei ole tilattavissa läpi vuoden, mutta kannattaa liittyä kaupan postituslistalle niin pysyt ajantasalla valikoimassa olevista viineistä. Jouluksi ei enää ehdi, mutta ensi jouluksi sitten!

Viinitkotiin.com: Mainio valikoima viinejä ja plussaa ehdottomasti siitä, että nettitilauksen voi kätevästi noutaa Tallinan satamasta lomamatkalla. 

Vinonostrum.com: Italialaisia artisaaniviinejä kotiin kannettuna. Ei voi juuri toivoa enempää. Ainakin Blanc de Blancs oli ihastunut kaupan valikoimaan. Kannattaa tilata myös kaupan uutiskirje, niin saat hyviä tarjouksia kaupan tuotteista suoraan sähköpostiisi. 

Decantalo.com: Meidän ja monen muun Espanjan viineihin ihastuneen suosikkikauppa. Suosittelemme erityisesti tutustumaan Montsantin ja Ribeira Sacran alueen punaviineihin ja Recaredon cavoihin. 

Vinatis.com: Ranskalaisia viinejä kohtuullisen edullisilla postikuluilla. Kannattaa myös hyödyntää samppanjatarjousviikot, jolloin pientuottajasamppiksia saa kotiin kannettuna pilkkahintaan.

Vins etonnants: Pääasiassa ranskalaisia biodynaamisia viinejä, mutta myös helmiä muista maista. Erityisen hyvä oranssien viinien valikoima. Me olemme tilanneet vasta kerran, mutta tilaamme varmasti uudestaan.

Superiore.de: Italialaisiin viineihin keskittynyt. Hyvä valikoima viinejä ympäri Italiaa, myös pienemmät viinialueet hyvin edustettuna. 
Vinexus.de: Saksalainen viinikauppa, jossa Uuden maailman viinit hyvin edustettuna. Olemme tilanneet muutaman kerran viinejä erilaisiin tastingeihin, jossa teemana on ollut esim. Chilen kalliimmat punaiset tai Uuden maailman Cabernet Sauvingonista tehdyt viinit.

Ei muuta kuin tilauksia kehiin sillä välin kun korkein oikeus yrittää keksiä perusteita monopolille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti