Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 23.luukku: Vuoden 2015 parhaat viini-ja ruokaelämykset

Tässä joulukalenterin luukussa muistelemme vuoden 2015 parhaita viini-ja ruokajuttuja.

Valkoviini: Vuoden päräyttävin valkoviini oli mielestämme Dominio Bibein Lapola 2013. Järjettömän vivahteikas valkoviini järjettömään hintaan!

Punaviini: Juhannuksena avattu Nervi Gattinara -74 tuntui heti avaamisen jälkeen jo menetetyltä, mutta heräsi aivan upeasti henkiin 5 tunnin dekantoinnilla. Lisää näitä.

Kuohuviini: Bellavistan 11-vuotias Franciacorta 2004, hyvin positiivinen yllätys!

Jälkiruokaviini: Falsetin Celler l'Aspicissa maistettu Capcanesin Pansal Del Calas. Kellariin 'unohtunut' vanhempi vuosikerta tästä väkevöidystä Garnacha&Carinena-viinistä oli mahtavan hapokas ja raikas!

Olutlaji: Saison, se oli sesongissa! Paras muisto Saison-tyylistä on Aniko Lehtisen pitämä Saison-tasting Bier-Bierissä. Oltiin mukavasti epämukavuusalueella... Tässä asiantuntevampaa bloggausta aiheesta Tytöltä ja Tuopilta.

Drinkki: Negroni, johon rakastuimme palavasti Italian reissulla. Reissun jälkeen myös Ginit ja Vermutit ovat vieneet mennessään. Parasta giniä on tietenkin Napue ja vermuteista paras on Antica Formula. 

Paras palvelu: Tampereen Keittiöelämää. Kaipailimme isoa 8-kupin mutteripannua. Tätä kokoa ei löytyntyt valikoimasta, joten kauppias ystävällisesti haki kyseisen pannun meille Helsingin reissullaan. Kiitämme myös loistavasta matkatoimistopalvelusta ja luotettavista kahvi- pasta- ja oliivivinkeistä.

Maustelöytö: Harissa. Tämä chillitahna sopii mihin vain, yksi parhaista lisäke-ideoista ovat harissalla ja kanelilla hierotut kurpitsalohkot uunissa paahdettuna!

Hauskin kisa: Olut-ja viinisota Bier-Bierissä syyskuussa. Loistavan illan ainekset sisälsivät ''leikkimielistä'' kilpailua olut-ja viinijengin välillä, paljon hyvää ruokaa ja kasakaupalla loistavaaa seuraa. Näitä ehdottomasti lisää!

Hauskin tempaus: Viinibloggaajien yhteyspostaus yhdestä ja samasta viinistä. Subjektiivisuus, mitä httiä se on? Jos, et ole vielä tutustunut viiniarvioihin niin täältä löytyy. 

Viininörtein tapahtuma: Ehdottomasti ensimmäinen Wine Symposium Tampereella elokuun lopussa. Kaksi päivää asia viinistä ja sen ympäriltä loistavien puhujien seurassa. Raporttia löytyy täältä 1, 2, 3. Kiitos Ravintola C:n Heidi, Matti ja Christina. Toivottavasti tapahtumalle saadaan jatkoa myös ensi vuonna.

Paras ravintolakokemus: Päätös on hyvän ravintolavuoden jälkeen vaikea, mutta paras ja autenttisin kokemus oli Vineria Cozzi Bergamon yläkaupungissa. Yksinkertaisemmaksi ei safkoja saa. Ja yksinkertainen on kaunista, maistuu hyvältä ja parittuu upeasti hyville viineille. Yli 150 vuoden kokemus näkyy!

Aika paljon mahtui muistoja yhteen vuoteen. Tästä on hyvä jatkaa seikkaluja viinin ja ruuan parissa vuodelle 2016.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti