Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 7. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 7.luukku: Viinikirjoja pukinkonttiin


Tässä luukussa suositelemme avaaman valmiiksi jo nettikirjakauppa Amazonin sivut, jotta voit samalla naputella tilauksen viinkiirjoista pukin konttiin. Kolme erilaista vaihtoehtoa eri vaiheessa harrastusta oleville viinin ystäville.

Viiniharrastuksen alkutaipaleella olevalle lahjansaajalle suosittelemme tilamaan suosittua viiniblogia Wine Follya pitävän graafisen suunnittelijan Madeleine Pucketten ensimmäisen kirjan Wine folly: The essential guide to wine.  Kyseessä on uudenlainen viinikirja, jossa kaikki tieto viineistä on kerätty mielettömiin graafisiin taulukoihin. Ei enää tylsää pientä printtiä, vaan värikoodattua tietoa helposti sivu kerrallaan. Ehdoton lahja visuaalisesti asioita hammottavalle viininystävälle. Katrin "ei viineistä niin kauheasti tietävälle" äidille on tilattu myös oma kopio kirjasta, kun hän ihastui meillä näkemäänsä kappaleeseen. Kerrankin viinitieto on helposti ymmärrettävässä muodossa ja nopeasti löydettävissä. 

Jo muutaman vuoden viinejä harrastaneelle viinin ystävälle suosittelemme Karen MacNeilin: The Wine Bibleä. Kirja käy sopivalla syvyystasolla läpi keskeisimmät viinialueet ja rypälelajikkeet. Kirjan alkupuolelta löytyy myös perustietoa viininvalmistuksesta ja viiniteollisuudesta, maistamisen fysiologiasta sekä viinin ja ruuan yhdistämisestä. Varsinaisten kappaleiden oheen on istutettu lisäinfo-laatikoita, joista löytyy kyseiseen aiheeseen liittyviä mielenkiintoisia knoppifaktoja tai muuta lisäinformaatiota. 900 sivuun mahtuu paljon asiaa, joka on mielestämme onnistuttu kirjoittamaan ja kokoamaan kiinnostavasti. 

Kuva: Amazon.com
Todelliselle viininörtille, jolla on jo kaikki kirjat aiheesta kotona suosittelemme Jancis Robinsonin Wine Grapes: A Complete Guide to 1,368 vine varieties, including their Origins and Flavours. Kirjassa luvataan kertoa kaikki viinirypäleestä. Kirja, joka taatusti vie viininörtin vielä syvemmälle viinien maailmaan. Myös meidän joululahjalistalla tänä vuonna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti