Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 25. tammikuuta 2014

Dominique Piron: Domaine de la chanaise Morgon 2011

Kuva:Vinatis.com
Testipallona vinatikselta tilattu Cru Beaujolais, täysin ennen kokeilemattomalta tuottajalta ja itse asiassa meille ennen kokeilemattomalta alueelta. Emme pettyneet.

Morgon on mitä ilmeisimmin Moulin-á-Ventin ohella voimakkaimpia gamay-viinejä tuottava Beaujolais'n Cru-alue. Tämä piti paikkansa ainakin tämän Pironin kohdalla.

Väri on keskisyvän ja läpikuultavan väliltä. Tuoksu on heti ensi nuuhkaisulla ihastuttava: Raikasta punaista marjaa, hieman jopa rusinaista aromia sekä selkeänä tuntuva ruusun tuoksu. Tarkemmalla tuoksuttelulla myös mausteita ja paahteisen puun aromia nousee esiin. Suussa viini on marjaisen raikas. Suutuntuma on keskitäyteläinen, melko pyöreä. Jälkimaku on huomattavan pitkä, ennemminkin hapokas kuin tanniininen.

Viini oli vakuuttava esitys, mielestämme. Hintaa tällä oli Vinatiksella alle 10 e, ja tulee varmasti olemaan jatkossakin tilauksissa mukana. Hinta-laatusuhteesta saa lähes täydet pisteet!

Tätä nautittiin kookosmaidolla ja pienellä chililläkin maustetun kurpitsakeiton kanssa, eikä potkinut vastaan. Itse asiassa melko matala tanniinisuus sekä raikas hapokkuus toimivat hyvinkin kookosmaidon rikastamalle keitolle.

Ehdottomasti positiivinen, herkullinen yllätys oli tämä.

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, pitää itsekin laittaa mukaan seuraavaan tilaukseen!

  VastaaPoista
 2. Kannattaa kokeilla.Toivottavasti istuu sinunkin suuhusi. Laita kommenttia kun olet maistanut !

  VastaaPoista
 3. Pitää katsoa koska kehtaa seuraavan kerran taas laittaa tilausta menemään. Tuntuu että en muuta teekään kun tilaan Vinatikselta nykyisin...
  Pitää samalla ehkä testata Henriotin Blanc de Blancs, on ollut harkintalistalla jo parin edellisen tilauksen kohdalla mutta jäänyt pois viime metreillä :)

  VastaaPoista
 4. :) Hieman samalta kuulostaa meidän tilanne vinatiksen suhteen...

  VastaaPoista