Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Savia Viva Familia Tinto A 2011

Viime viikolla Alkon uutuuksia silmäillessäni silmiin osui Pares Baltan punkku. Vielä, kun facebookissa sekä Viinipiru että muutama kaveri sitä suositteli, oli pullo haettava kotiin maistettavaksi. Pares baltan tilalla vierailimme viime kesänä ja kuva viinitalosta on ollut aina positiivinen. Pidämme talon tavasta rahoittaa entry level viineillä kokeellisempi viinintuotanto. Kaapissa odottaa yksi xarello ja yksi sekoiteviini avaamista, mutta tilalla viinit todella hurmasivat. Kannattaa myös tutustua pares baltan tuotantoon Prioratissa ja Ribera del Duerossa.

Savia Viva Familia Tinto A 2011 tulee siis penedesin alueelta Kataloniasta, Espanjasta. Viini on punainen sekoiteviini merlotista, syrahista ja tempranillosta. Tuoksu on kirsikkainen, mausteinen ja kevyen tamminen. Maku on keskitäyteläinen, tumman marjaisa ja miellyttävän mausteinen. Tanniinit ovat pehmeät ja tammi on tasapainossa. Viinissä on 6 g/l sokeria, jonka kyllä huomaa maussa. Kaiken kaikkiaan viini on hyvin tehty ja helppoa nautittavaa pelkästään, mutta toimii myös ruuan kanssa. Me kokeilimme yhdistää viiniin sekä pizzan että juustojen kanssa. Erityisesti espanjalainen manchego toimi mainiosti viinin kanssa.

Lyhyesti: Hyvän hintalaatusuhteen omaava keskitäyteläinen punaviini yhdestä suosikkimaastamme. Miellyttävät tanniinit yhdistettynä mausteisuuteen ja marjaisuuteen takaavat mukavan viininautinnon. Luomutuotannosta vielä erityisesti plussaa. (Pian ehkä jopa biodynaamista, kuten koko lafkan tuotanto.) Kun etsit edullista punaviiniä Alkon valikoimasta, tässä on yksi varma valinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti