Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 30. tammikuuta 2014

Gratavinum 2pir 2008

Tämä on näköjään blogin 200.postaus. Vajaa kolme vuotta sitten, kun kirjoitimme ensimmäisen postauksen emme uskoneet nauttivamme blogin pidosta näin paljon. Välillä on ollut hiljaisempia aikoja ja välillä postauksia on tullut enemmän, mutta kaiken kaikkiaan blogin kirjoittaminen on ollut erittäin mukavaa. Blogi on ollut helpotus varmaan myös ystävimmille, jotta eivät joudu jatkuvasti kuuntelemaan meidän viini-ja ruokajuttuja. Eniten olemme oppineet vuosien varrella itse sekä omasta maustamme että viinistä.

Edellisenä viikonloppuna nautimme ystäväpariskunnan kanssa 3-ruokalajin illallisen rennoissa merkeissä. Kiitos vaan A:lle ja P:lle seurasta oli mukava ilta. Pääruuan kanssa nautimme viime kesän katalonian reissulta mukaan tarttuneen Pares Baltan Prioratin alueen projektin, Gratavinumin tuotteen. Saimme maistaa tätä Gratavinumin tuotantoa jo Pares Baltan tilalla vieraillessamme, ja ihastuimme tähän ison talon pienen sivuprojektin punaviiniin. Itse asiassa Gratavinumin viinintekijä Jordi Fernandez piti meille tuolloin kierroksen Baltan päätilalla.

Viinin on sekoiteviini, jossa on rypäleinä Garnacha, Carinyena, Cabernet Sauvignon ja Syrah. Tämä on tyypillinen Prioratin alueen viini, joka heti avattuaan on vahvasti tanniininen ja kova. Parin tunnin aukiolon jälkeen viinistä oli kehittynyt todella miellyttävä. Tuoksu oli vahvasti tumman marjainen, mausteinen ja miedosti suklaa-arominen. Tuoksussa tuli myös esiin alueen viinejä vahvasti leimaava mineraalinen nuotti. Taas pystyimme palauttamaan mileen sen, miltä vaelluksen aikana alueen maaperä tuoksui. Maku seurasi vahvasti tuoksun aromeja ja tanniinit olivat hienosti intergroituneet viinin rakenteeseen. Pehmeä maku jatkui pitkään, ja teki viinistä todella nautittavan kokonaisuuden. Viini taisi olla parhaimmillan nyt, emmekä säilyttäisi viiniä enää pitkään vaan nauttisimme ystävien seurassa.

Ruokana viinin kanssa nautittiin karitsankaretta tumman kastikkeen, palsternakkapyreen ja rosmariiniperunoiden kanssa. Maut pelasivat hyvin yhteen ja viinin rakenne riitti hienosti mediumina nautitulle kareelle. Hinta on decantalossa 19 euroa, ja mielestämme hinnalle saa hienosti vastinetta.

3 kommenttia:

  1. Mistäköhän tuo viini nimi juontaa juurensa..? Ympyrän kehä sulkeutuu tjsp

    VastaaPoista
  2. Nettisivujensa perusteella viittaa viinin pyöreyteen, jos tulkitsen oikein tätä uskomatonta englanninkieltä: "2πR: the length of the circumference. 2πr ... Gratavinum a round wine. In developing this wine we have tried to collect in a bottle the uniqueness of the wines of Priorat wine with a soft, fruity and balanced. A wine ideal for amateurs and understood the world of wine to enjoy the Mediterranean cuisine.

    VastaaPoista
  3. Vertauskuvallisesti voidaan tietenkin ajatella, että espanjasta alkoi meidän viiniharrastus ja näköjään sinne ollaan myös palattu entistä vahvemmin :)

    VastaaPoista