Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 4. helmikuuta 2014

A Lisa, Patagonian tyttö

Alkon erikoisvalikoimasta aikanaan matkaan tarttunut A Lisa 2011 oli tämän viikonlopun viini, ja uskomattoman positiivinen yllätys. Tämä oli kaukana siitä ensimielikuvasta, mikä argentiinalaisesta malbecista syttyy päähän.

Bodega Noemia on laatutuottaja Argentiinan eteläkärjestä, Patagoniasta. Ilmasto täällä Rio Negron alueella on viileä, ja alue on tunnettu myös omenien ja päärynäin tuotannosta. Varsin siis muistuttaa keskieurooppalaista maanviljelysmeininkiä. Tila on Brunellosta tunnetun Noemi Marone Cinzanon ja  tanskalaisen Hans Vindig Diersin, Bordeauxista oppinsa hakeneen enologin yhteishanke. Osaamista siis on. Wine spectator on arvioinut talon malbecit parhaiksi maailmassa useina vuosina peräkkäin.

Lasissa hyvin syvän purppurainen viini, lähes mustan läpinäkymätön. Tuoksussa on päälimmäisenä raikas marja: Jotakin mansikkaista, vadelmaista meininkiä. Maan ja mausteiden aromi nousee esiin, ja tammikin tuntuu hentona taustalla. Suussa viini on raikas, jollakin tapaa heleä. Suutuntuma on kokonaisuutena erittäin tasapainoinen: Happoisen marjainen alku, mausteiden, maan aromien ja tammen sävyttämä, tanniinien pitkittämä hieno ja viipyilevä jälkimaku.

Viini oli siis erittäin positiivinen yllätys. Hintaakin toki oli 25 euroa, mutta tämä oli siinä määrin hyvää, että voisin miltei pitää hintansa arvoisena. Se on hienosti argentiinalaiselta malbecilta, ensimmäinen lajissaan. Ei lainkaan hillottua luumua, ei savuisia ja tunkkaisia tuhkakuppeja. Tätä ostaisin toistekin, jos rakas alkomme ei olisi poistanut valikoimastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti