Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 18. helmikuuta 2014

Lohi-avokadosalaattia ja La Soufrandise Pouilly-Fuisse Vielles Vignes 2011

Viime perjantaina herkuteltiin ystävänpäivän kunniaksi kirjasta Safkaa-parempaa arkiruokaa löytyvällä lohi-avokadosalaatilla. Kyseessä on ravintola Raflan klassikkoannos, jota on tuolla aina tarjolla. Ei ihme, koska todella maukas ja ruokaisa salaatti oli kyseessä. Salaatti oli helppo ja nopea tehdä, ja salaatin kanssa tarjottu wasabikastike raikasti salaatin makua hienosti.

Salaatin kanssa nautittiin alkosta muutama vuosi sitten mukaan tarttunut burgundilainen valkoviini La Soufrandise Pouilly-Fuisse Vielles Vignes 2011. Viini tulee Burgundin eteläläisestä osasta Maconnaisin viinialueelta. Alueen valkoisia viinejä pidetään hyvinä ostoksina, jos ajatellaan puhtaasti hinta-laatusuhdetta. Alue ei toki ole yhtä tunnettu kuin Chablis tai Cote d'or valkoisine klassikoineen. Viini oli 100% Chardonnay pieneltä (tai burgundilaisittain isolta) perhetilalta, jolla on 6 hehtaaria tarhoja alueella.

Viinin tuoksusta löytyi ananasta, kypsää omenaa, päärynää ja aavistus toffeeta/pähkinää. Tammi tuoksui tasapainoisesti ja täydensi tuoksun aromimaailmaa hienosti. Maku noudatti tuoksun lupauksia hyvin. Trooppisen hedelmän aromit korostuivat maussa samoin kuin toffee ja pähkinäisyys. Tammi oli integroitunut suutuntumaan ja makuun hyvin, eikä tammisuus ollut mielestämme liian läpitunkevaa. Suutuntuma oli kohtuullisen kermainen ja yksistään nautittuna raskahko, mutta salaatin raikkaus taittoi kermaista viiniä hyvin. Salaatti ja erityisesti wasabikastike korosti viinin mineraalisuutta miellyttävästi,  ja tämä oli mielestämme ennen kaikkea ruokaviini. Viini toimi mainiosti myös jälkiruokana syötyjen juustojen kanssa. Erityisesti valkohomejuusto ja Pouilly-Fuisse oli todella miellyttävä yhdistelmä.

Lyhyesti sanottuna positiviinen yllätys alkon valikoimasta. Hyvin tehty reilun parinkympin valkoinen burgunderi, joka teki sen mitä lupasi. Antoi meille ainakin lisäsysäyksen tutustua valkoisiin burgundeihin uudestaan ja uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti