Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 8. huhtikuuta 2014

Logan Weemala Pinot Noir 2013: ei jatkoon.

Kuva:Alko.fi
Otsikko kertoo kaiken. Sain tämän viinin lasiini, kun pyysin kaapista jotain jännää. Oli todella, mutta ei kyllä hyvää.

Logan Weemala Pinot Noir 2013 on väriltään punatiilen värinen, ohuehko. Tuoksu on hyvin raikkaan marjainen: Puolukkaa, karpaloa, pihlajanmarjaa. Hento savuinen tammi-aromi tuntuu taustalla. Tuoksu muistuttaa jossain määrin itävallan tai pohjois-italian pinot noireja, ja on sinän aivan miellyttävä. Maku on kuitenkin täysin epäsuhtainen tuoksuun nähden: Raikkaan keveän tuoksun jälkeen saan suuhuni täyteläistä viiniä, jossa maistuu melko voimakas tamminen mausteisuus vaniljoine kaikkineen. Kaiken lisäksi viini on suussa niin hedelmäinen, että se maistuu jopa makealle. Happoa on kohtalaisesti, tanniinia kevyehkösti. Jälkimaku on hapon saattelema ja sekava yhdistelmä raikkaan marjan aromia yhdistettynä tuohon edellä kuvattuun makeaan täyteläisyyteen. Ööh.

Tämä oli kerrassaan surkeaa. Viini tulee Orangen alueelta, joka sijaitsee New South Walesin alueella Itä-Australiassa. Alue on Australian korkein viinialue, tarhoja on 1100 metriin saakka. Silti sain vaikutelman, että viini on saanut liikaa lämpöä ja aurinkoa. Lieneekö rypäleet kerätty ennen fenolista kypsyyttä happojen säilyttämiseksi, tämä voisi selittää raikkaan ja jopa raa'ahkon tuoksun ja hillomaisen rakenteen ällöttävän yhdistelmän.

Jos siis tämä pullo tulee jossain vastaan, kierrä kaukaa. Ja Alko ryöstää tästä 15.47 euroa, huh. Viini on hintaansa nähden suuri junaryöstö.

6 kommenttia:

 1. Jestas, jopa on viini tyyliltään muuttunut. Itse kun testasin viinin vuosikerta tai pari sitten, oli se todella kepeä ja hento esitys, suorastaan jopa vaatimaton. Kuitenkin varsin elegantti ja hillitty Pinot yleensä niin mehevän hilloisten ja jopa mehumaisten aussi-pinotnoirien seassa.

  VastaaPoista
 2. Aika yllättävää. Hae ihmeessä tämä vuosikerta testiin. Tuoksu on mukava, mutta suussa tämä vain ei toiminut.

  VastaaPoista
 3. Mä olin kanssa ylltänyt viinin mausta, koska olen ennen pitänyt/kehunut melkein kaikkia Weemalan viinejä mitä on ollut alkon valikoimassa. Oliko vuosikerta erityisen lämmin vai oliko meidän viini vain pilalla jostain syystä.

  VastaaPoista
 4. Kerran olen tätä maistanut ja tykkäsin silloin. Viinihän on hyvin kevyt ja se herätti heti melko epäluuloisia ajatuksia. Helposti kevyet viinit luokitellaan huonoiksi. Tätä tapahtuu koko ajan. Tämän kohdalla en halunnut sitä tehdä, koska viinissä oli muita kiinnostavia piirteitä, raikas ja runsas aromimaailma muun muassa. Hmm..., no teillekin on aikaisempi vuosikerta maistunut. Pitääpä kokeilla uudestaan. Oon tätä viiniä kuitenkin suositellut myös muille :)

  VastaaPoista
 5. Juu meillä oli tässä juuri se ongelma että viini ei ollut kevyt, kuten odotimme tuoksun perusteella. Miksi ihmeessä kevyet viinit luokitellaan huonoiksi???

  VastaaPoista
 6. Tämä on minun henkilökohtainen tuntuma: kevyet viinit ovat usein arkisia, mistä seuraa, että kaikki kevyet viinit tuntuvat arkisilta. Ikään kuin niistä puuttuisi ominaisuuksia, mitä täyteläisimmissä on. Sen takia ne eivät saa korkeimpia pisteitä useimmissa arvioissa, vaikka viini olisi kuinka hyvä. Kevyt viini on kategoriansa vanki - arkinen. Pinot Noir on tietty jonkinlainen poikkeus, koska se on tyyliltään useimmiten kevyt ja sitä arvostetaan silti laajasti muista syistä. No, tämä nyt on tällaista pohdintaa, jossa on ainakin totuuden siemen. Itse arvostan kevyitä viinejä, niin valkoisia kuin punaisia, koska pidän raikkaudesta ja kepeydestä tyylissä.

  VastaaPoista