Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 18. huhtikuuta 2014

Carm branco 2013

Kuva:Alko.fi
Pari viikkoa sitten valkoviinihylly ammotti tyhjyyttään ja alkosta tarttui mukaan tämän kevään uutuusvalkoviini Portugalista. Maan viineistä olemme tykänneet aina, koska ne ovat useimmiten persoonallisia ja hinta-laatusuhteeltaan hyviä.

Carm Branco 2013 sekoite kolmesta portugalin omista rypäleistä (rabigato, codega do larinho ja viosinho). Me emme ainakaan rypäleiden perusteella pystyneet arvioimaan yhtään, miltä viini tulisi maistumaan. Joten ei muuta kuin viiniä maistelemaan.

Viinin väri kirkas, hieman vihertävävään taittava sitruunankeltainen. Tuoksussa päällimäisenä nousee kukkaisuus, jota miellyttävä mineraalisuus täydentää. Tuoksussa on myös sitruunaa, hentoa hunajamelonia ja aavistus yrttisyyttä.

Viinin suutuntuma on hieman öljyinen, runsas ja aromaattinen. Kuivassa mausta voi erottaa valkoisia kukkia, mineraaleja, sitruunaa ja keltaista omenaa. Maussa on aistittavissa myös aavistus parfyymisuutta. Viinin jälkimaku on pitkähkö ja kokonaisuus jättää miellyttävän mielikuvan viinistä.

Hinta-laatusuhde on viinissä kohdillaan. Mielestämme 13.50€ kohtuullisen luonteikkasta valkoviinistä, joka on hyvin tehty ei ole liikaa. Monipuolinen viini, joka sopii hyvin peruslipittelyyn, mutta toimii myös kesän grilliherkkujen kanssa mainiosti. Vetovinkku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti