Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 22. huhtikuuta 2014

Dimezzo IGT Toscana 2009

Kuva: Viinimestarit.com
Viimeksi viinimestarit.com-verkkokaupasta tilatessamme kuvittelimme tilaavamme La Valletan tilan maistelulaatikon, mutta toisin kävi. Olimmekin tilanneet laatikollisen Dimezzoa -09, joka on supertoscanalainen varsin kilpailukykyiseen hintaan. Sattumalta kävi vielä niin, että 2009 vuosikerta on ollut Toscanassa erittäin hyvä viinivuosi, joten ei hassumpi tilausmoka.

Dimezzo 2009 on sekoiteviini Cabernet Sauvignonista ja Merlotista. Molempia rypäleitä on viinissä samanverran. Viiniä on kypsytetty 14 kk tammitynnyreissä ja vähintään 24 kk pullossa. Viini oli meillä ehtinyt olla auki vajaa 3 tuntia ennen maistamista.

Viinin väri on lasissa syvän purppurainen. Tuoksu on voimakas, josta löytyy niin karhunvatukkaa, mustaherukkaa, mausteisuutta ja vaniljaa. Maku seurailee vahvasti tuoksun viitoittamaa makumaailmaa ollessaan keskitäyteläinen ja runsas. Tanniinit ovat miellyttävästi taittuneet, kun viini on saanut ilma. Voisin kuvitella tanniinien olevan kohtuullisen voimakkaat heti juotaessa. Makua tarkemmin pohtiessa marjaisuus, vanilja ja mausteisuus nousevat kielen päälle. Ajoittain tuntuu, että tammea on nuoressa viinissä vielä hieman liikaa. Kypsymistä selvästi vaativa viini, joka parani päivä päivältä ollessaan parhaimmillaan kolmantena päivänä avaamisen jälkeen.

Paljon potentiaalia sisältävä supertoscalainen, joka oli meidän mielestä paikoitellen hieman epätasapainossa. Aika ja kaapin pohjalle unohtaminen varmasti nostaa tämän viinin eri kategoriaan. Onneksi pari pulloa kaapista vielä löytyy, joten täytyy taas kasvatella kärsivällisyyttä ja antaa viinin levätä ainakin 5 vuotta ennen seuraavaa maistamiskertaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti